Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy ČEZ nabízí očkování přímo na pracovišti
ČEZ nabízí očkování přímo na pracovišti PDF Tisk Email
Pondělí, 20 Září 2021 14:10

Mimořádnou možnost očkování proti covid-19 zajistil ČEZ přímo v Jaderné elektrárně Dukovany pro své zaměstnance, kteří jsou součástí kritické infrastruktury. Cílem je posílit jejich ochranu před případným šířením nákazy v zimním období a zajistit tak bezpečnost a spolehlivost výroby a dodávky elektrické energie. Očkovat se mohou také zaměstnanci dodavatelů nebo rodinní příslušníci. Aktuálně je v obou jaderných elektrárnách proočkováno přes 70 % zaměstnanců.

V průběhu zimních měsíců nás čekají hned dvě odstávky pro výměnu paliva, během kterých se významně zvyšují počty pracovníků, kteří na elektrárně pracují. Díky vyšší proočkovanosti našich zaměstnanců i dodavatelů dosáhneme vyšší ochrany zaměstnanců k zajištění bezpečného a spolehlivého provozu elektrárny i dostatek kapacit pro řádný průběh odstávek,“ vysvětluje motiv mimořádného očkování na pracovišti Roman Havlín, ředitel Jaderné elektrárny Dukovany.

 

Zájemci o očkování si mohou vybrat z nabídky tří vakcín: Johnson & Johnson, Moderna nebo Pfizer. Zájemce o první dávku vakcíny zdravotníci naočkují už ve středu 22.9. v ordinacích elektrárny. V případě výběru dvoudávkové vakcíny bude druhá dávka aplikována opět přímo v jaderné elektrárně s měsíčním odstupem.

V rámci péče o zdraví nabízí společnost ČEZ pro své zaměstnance řadu benefitů. Přímo na jednotlivých lokalitách pořádá Dny zdraví, přispívá na relaxaci a každoročně pro své zaměstnance zajišťuje očkování proti chřipce, které bude probíhat v měsících říjen a listopad. Pro vybrané zaměstnance kritické infrastruktury také poskytuje očkování proti klíšťové encefalitidě a v roce 2019 ČEZ stovkám energetikům zajistil možnost ověřit si hladinu protilátek proti spalničkám a případně se nechat naočkovat.

 

Jiří Bezděk

Aktualizováno Pondělí, 20 Září 2021 14:15