Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Za týden město rozdalo 2.600 roušek těm nejohroženějším
Za týden město rozdalo 2.600 roušek těm nejohroženějším PDF Tisk Email
Sobota, 21 Březen 2020 10:36

Radnice už od minulého týdne shání látkové roušky. Tento týden rozdala 2.600 roušek, zejména lidem, kteří jsou koronavirem nejvíce ohroženi, tedy seniorům.

„Roušky město kupuje od třebíčské firmy Altreva, od Vrátek i dalších třebíčských menších společností. Nosí nám je pro lidi i jednotlivci, ženy, které šijí po večerech, dobrovolníci. Dnes nám 300 roušek pro potřebné přinesli také vietnamští občané z Třebíče a já chci všem moc poděkovat. Za to, jak stojíme při sobě, jak si dokážeme v těžkých časech pomoci,“ uvedl starosta Pavel Pacal.

Z hygienického a bezpečnostního hlediska nemůže radnice roušky vydávat potřebným v určeném čase na jednom místě. Po městě proto chodí preventisté, kteří roušky rozdávají těm, kteří je nemají a nemohou sehnat.

„V tomto týdnu jsme rozdali 2.600 roušek, které se nám podařilo sehnat. Máme další nasmlouvané a v rozdávání budeme pokračovat i v příštím týdnu,“ doplnil Pavel Pacal.

„Od středy jsme pokryli potřeby Domovů pro seniory, vybavili jsme některé prodejny a provozovny, rozvážíme seniorům, kteří nemají rodinu, nemají možnost roušku sehnat a obrací se na nás,“ upřesnil místostarosta Miloš Hrůza.

V možnostech města bohužel není roušky distribuovat do schránek. S firmami se město dohodlo na dodání určitého počtu roušek, který zdaleka nedosahuje počtu všech obyvatel města a spravedlivě je tedy rozdělit mezi všechny občany nelze.

Irini Martakidisová