Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Stíny 6. února
Stíny 6. února PDF Tisk Email
Úterý, 06 Únor 2018 09:24

Řídil vozidlo přes zákaz

Ze spáchání trestného činu je podezřelý třicetiletý muž, který řídil vozidlo, i když to má zakázáno. Na základě rozhodnutí soudu má od začátku roku 2015 uložen mimo jiné trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel, a to až do konce příštího roku. Muž není držitelem žádné skupiny řidičského oprávnění. Přesto v neděli 4. února jel po deváté hodině večer s vozidlem Ford Focus ve směru od obce Spetice na Nové Syrovice. Automobil zastavila policejní hlídka a policisté provedli kontrolu. Dechová zkouška byla u řidiče negativní. Muž je podezřelý ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí, případ policisté prověřují.

Agresivního muže policisté zajistili

V sobotu 3. února zasahovali policisté před desátou hodinou večer v Třebíči v bytovém domě, kde vznikl konflikt mezi bývalými partnery, oba byli pod vlivem alkoholu. Pětadvacetiletý muž byl značně agresivní a neustále se snažil dostat do bytu dvacetileté ženy, i přes její nesouhlas.

Při dechové zkoušce byla muži naměřena hodnota 1,14 promile alkoholu, přes jedno promile měla i mladá žena. Policisté ho vyzývali, aby svého jednání zanechal a z místa odešel, to ale odmítal. Muž byl zajištěn a odvezen na obvodní oddělení k provedení nezbytných úkonů. Je podezřelý ze spáchání přestupku proti veřejnému pořádku, který policisté dále šetří.

 

Jana Kroutilová

 

Aktualizováno Pátek, 09 Únor 2018 16:27