Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Snídaně s Pohodičkou
Snídaně s Pohodičkou PDF Tisk Email
Čtvrtek, 26 Říjen 2017 10:58

Pracovníci elektrárny Dukovany dnes chutně posnídali a pomohli tak dobré věci. Každý měsíc mají možnost podpořit nákupem chutné snídaně neziskovou organizaci ze svého okolí. Dnes to byla terapeutická kavárna Pohodička z Náměště nad Oslavou.  Ta si odměnou zapůjčila dukovanský elektromobil.

Skupina ČEZ a její elektrárny v regionech naplňují společenskou odpovědnost do posledního puntíku. Dlouhodobě podporují neziskové organizace ve svém okolí, a to jak finančně, tak také prostřednictvím podpory jejich zaměstnanců. Již tradičními se staly různé charitativní sbírkové akce či velikonoční a vánoční trhy, při kterých organizace nabízí své výrobky. Neméně významná je přímá pomoc při tzv. dobrovolnických dnech, které ČEZ pro své zaměstnance organizuje. Od jara letošního roku jsou v elektrárně nově organizované také tzv. „charitativní snídaně“, při kterých si zaměstnanci elektrárny Dukovany mohou v ranních hodinách zakoupit snídaňové produkty od klientů neziskových organizací. Dnes nakupovali čerstvé koláče, palačinky a lahodnou kávu od klientů z terapeutické kavárny Pohodička z Náměště nad Oslavou.

Snídaně pro dobrou věc se setkává s velkým zájmem zaměstnanců, poslední středu či čtvrtek v měsíci si poctivě značí červeným písmem do svých diářů.

„Kafíčko od pana Josefa z kavárny Pohodička v Náměšti je bezkonkurenční. Je příjemné, že můžeme podpořit organizaci Domov bez zámku a zároveň chutně posnídat a přitom nemusíme nikam cestovat,“ pochvaluje si Drahoslava Svobodová, asistentka kanceláře ředitele divize Jaderná energetika ČEZ.

Domov bez zámku Náměšť n. Osl. je příspěvkovou organizací Kraje Vysočina, poskytuje služby pro osoby s mentálním postižením: chráněné bydlení, odlehčovací službu domov pro osoby se zdravotním postižením, denní stacionář a sociálně terapeutickou dílnu – kavárnu Pohodička. Kavárna umožňuje zapojit do pracovního procesu lidi s mentálním postižením, kteří si v běžném provozu trénují obsluhu, přípravu nápojů a drobného jídla, ale také komunikaci se zákazníky. Pohodička má také svou pojízdnou variantu, která vyjíždí se svým stánkem na různé akce. Jednou z nich se právě pro dnešní ráno stala charitativní snídaně v elektrárně Dukovany.

„Kavárna Pohodička nás zaujala už před několika lety. Oceňujeme flexibilitu a nové nápady sociálních pracovníků i samotných klientů. Výjezdní kavárně jsme pomohli s koupí nového stanu, do kamenné kavárny jsme darovali finance na nové vybavení,“ dodává Jana Štefánková, která zastupuje Nadaci ČEZ na Vysočině.

„V elektrárně jsme utržili krásných 13 030 korun. Velmi si vážíme této spolupráce. Nejedná se pouze o finanční podporu, ale vítáme právě akce tohoto typu, při kterých se klienti dostanou do běžné společnosti a načerpají zkušenosti ze setkávání s novými lidmi,“ říká Marek Klement, vedoucí kavárny Pohodička Náměšť. „Tentokrát si z elektrárny kromě prázdných palet odvážíme také elektromobil, který si naši klienti oblíbili a těší se, že si ho opět během následujícího týdne vyzkouší,“ dodává Klement.

Jana Štefánková