Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 10. října
Stíny 10. října PDF Tisk Email
Sobota, 10 Říjen 2020 08:36

Policisté zajistili opilce

Ve středu 7. října byli policisté po desáté hodině večer přivoláni do ubytovacího zařízení v Třebíči, kde se dle přijatého oznámení nacházel agresivní opilý muž a odmítal se zklidnit. Na místo vyjeli policisté situaci prověřit. Muž byl opilý, odmítal spolupracovat, byl hlučný a choval se agresivně. Šestatřicetiletého muže policisté odvezli na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění, při dechové zkoušce mu byla naměřena hodnotu 2,34 promile alkoholu. Muž je podezřelý ze spáchání přestupku proti veřejnému pořádku, případ policisté šetří.

V objektu navíc ležel na schodech ještě jeho známý. Značně opilý muž nebyl schopen vstát, samostatné chůze, komunikace, ani provedení dechové zkoušky. Také tento muž po vyšetření lékařem střízlivěl na protialkoholní záchytné stanici.

Řídil auto přes zákaz

Ze spáchání trestného činu je podezřelý muž, který řídil vozidlo, i přes soudem uložený zákaz.

V pátek 9. října jel po desáté hodině dopoledne s vozidlem VW Transportér po silnici v obci Okříšky. Policisté automobil zastavili a provedli kontrolu. Zjistili, že má řidič na základě rozhodnutí soudu uložen mimo jiné trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel, který skončí až na jaře příštího roku. Dechová zkouška u něho byla negativní. Třiatřicetiletý muž již v další jízdě nesměl pokračovat, je podezřelý ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí, případ policisté prověřují.

 

Jana Kroutilová

Aktualizováno Čtvrtek, 15 Říjen 2020 08:00