Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 12. prosince
Stíny 12. prosince PDF Tisk Email
Středa, 12 Prosinec 2018 00:00

Zlodějka se vloupala do rodinného domu

Policisté objasnili případ vloupání do rodinného domu, ke které došlo v Jemnici. Policejní inspektor sdělil podezření ze spáchání dvou trestných činů třiadvacetileté ženě z Jindřichohradecka. Žena je podezřelá ze spáchání přečinu krádeže a přečinu porušování domovní svobody. Na přelomu jara a léta vnikla po rozbití okna do rekonstruovaného domu a odcizila vrtačky, rychlovarnou konvici, nafukovací matrace a další nářadí i jiné věci. Při krádeži vznikla majiteli škoda kolem deseti tisíc korun. Případ byl následně oznámen policii a policisté ho začali prověřovat. Na základě šetření se jim podařilo podezřelou třiadvacetiletou ženu vypátrat a dopadnout. Zajistili i část odcizených věcí, které si převzal zpět jejich majitel. Policisté ženě sdělili podezření ze spáchání trestných činů, případ řešili ve zkráceném přípravném řízení.

Krádeže policisté objasnili

Policejní inspektor sdělil podezření ze spáchání dvou trestných činů mladíkovi, který odcizil v Moravských Budějovicích jinému muži peníze a ženě z kabelky peněženku.

Devatenáctiletý mladík z Třebíče je podezřelý ze spáchání přečinu krádeže a přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V minulosti byl již opakovaně soudně trestán, za majetkovou trestnou činnost mu byl naposledy uložen trest letos v létě. K oběma krádežím došlo v druhé polovině října. Nejprve mladík využil toho, že si v restauraci nechal majitel svoji bundu volně odloženou, a odcizil z ní peníze. Druhý den okradl v časných ranních hodinách v zábavním podniku ženu. Z její odložené kabelky vzal peněženku s doklady, platební kartou a finanční hotovostí. Celkově mladík způsobil okradeným škodu za necelé čtyři tisíce korun. Obě krádeže policisté objasnili a na základě shromážděných důkazů sdělili devatenáctiletému muži podezření ze spáchání dvou trestných činů. Případ řešili ve zkráceném přípravném řízení.

 

Jana Kroutilová

 

Aktualizováno Pondělí, 17 Prosinec 2018 08:17