Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 18. června
Stíny 18. června PDF Tisk Email
Pondělí, 18 Červen 2018 06:23

Krádež dřeva

Jemničští policisté pátrají po neznámém pachateli, který v době od 13. do 15. června, odcizil z volně přístupného lesního porostu, v katastrálním území Bačkovice, celkem třináct metrů krychlových smrkového palivového dřeva, nařezaných na metrová polena, čímž jejich majiteli způsobil škodu přes devět tisíc korun. Policisté případ zadokumentovali a ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu krádeže, za který může pachatel strávit až jeden rok ve vězení.

Policisté se obracejí na občany s žádostí o spolupráci

Třebíčští policisté žádají občany o spolupráci při objasňování události, ke které došlo o uplynulém víkendu v Třebíči. V autobusu jel opilý cestující, který měl konflikt s řidičem, policisté by v zájmu zjištění přesného průběhu a důležitých okolností události uvítali, kdyby se přihlásili další cestující z autobusu a dále dva lidé, kteří byli v prostoru zastávky a pomáhali muži ležícímu na zemi.

 

K incidentu došlo v sobotu  9. června v Třebíči. Kolem tři čtvrtě na deset večer jel autobus městské hromadné dopravy, linka číslo 5, ze zastávky na ulici Cyrilometodějská ve směru do části Borovina na zastávku na ulici Revoluční. Během jízdy docházelo k nevhodnému chování jednoho z cestujících, který byl opilý. Šestatřicetiletý muž byl hlučný a vulgární. Mezi ním a jednašedesátiletým řidičem došlo ke konfliktu. Opilý muž vystupoval na zastávce na ulici Revoluční.

 

Následně byli přivoláni policisté a začali prošetřovat přijaté oznámení. Zjistili totožnost obou mužů, opilého cestujícího i řidiče autobusu. U šestatřicetiletého muže naměřili policisté při dechové zkoušce hodnotu 1,59 promile alkoholu. Opilý muž měl zranění na noze, které si vyžádalo lékařské ošetření.

 

Incident policisté šetří pro podezření ze spáchání přestupku. Dále v současné době zjišťují průběh celé události a okolnosti, za kterých šestatřicetiletý muž u autobusu upadl a zranil se. V předmětném autobuse jelo v té době ještě přibližně dalších šest cestujících a policisté by potřebovali, aby se jim přihlásili.

Dále zřejmě na autobusové zastávce na ulici Revoluční pomáhali šestatřicetiletému muži, který ležel na zemi, muž se ženou. Mělo se jednat o mladé lidi ve věku kolem dvaadvaceti let, kteří měli ležícího muže oslovit jménem, pomoci mu vstát a podat věci, které ležely na zemi. Také v případě tohoto muže a ženy by policisté uvítali, kdyby se přihlásili.

 

V zájmu šetření incidentu, zjištění jeho přesného průběhu a objasnění všech důležitých okolností je pro policisty velmi důležité, aby se na tísňovou linku 158 přihlásili cestující z autobusu linky číslo 5, který jel v sobotu  9. června kolem tři čtvrtě na deset večer ve směru ze zastávky na ulici Cyrilometodějská na zastávku na ulici Revoluční, a konflikt a vystupování cestujícího z autobusu zaznamenali. Uvítají také, pokud se na tísňové lince přihlásí muž se ženou, kteří na autobusové zastávce na ulici Revoluční pomáhali ležícímu muži.

 

 

Jana Kroutilová

 

Aktualizováno Středa, 20 Červen 2018 06:59