Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 26. ledna
Stíny 26. ledna PDF Tisk Email
Čtvrtek, 26 Leden 2012 12:10

Ulil litá kola

Policisté z Obvodního oddělení Náměšť nad Oslavou přijali trestní oznámení o vloupání do sklepních prostor v panelovém domě. Neznámý pachatel v období od 16. do 25. ledna vnikl v ulici Lesní v Náměšti nad Oslavou do vnitřních prostor po násilném překonání zámku vchodových dveří. Odcizil čtyři kusy litých hliníkových disků s pneumatikami. Majitel vyčíslil způsobenou škodu na téměř šestnáct tisíc korun. Pachatel se dopustil přečinů krádeže a porušování domoví svobody, hrozí mu trest odnětí svobody až na tři léta.

 

Řídil ač byl vybodován

Řidič i přes vyslovený zákaz řízení motorových vozidel řídil. Dopravní policisté v dopoledních hodinách dne 25. ledna zastavili při silniční kontrole v ulici Táborská v Třebíči řidiče osobního vozidla Audi. Při kontrole řidič nepředložil řidičský průkaz. Policisté v evidenci zjistili, že mu byl vysloven zákaz řízení motorových vozidel, který platí pro všechny skupiny a až do června letošního roku.

Pětatřicetiletému muži bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na tři léta. Policisté případ řeší ve zkráceném přípravném řízení.

 

Hokejové utkání

Policisté budou dohlížet na veřejný pořádek a bezpečnost silničního provozu

V souvislosti s konáním hokejového utkání mezi mužstvy SK Horácká Slávia Třebíč a HC Dukla Jihlava v sobotu 28. ledna v Třebíči připravili policisté Územního odboru Třebíč policejní opatření.

 

Na veřejný pořádek a bezpečnost občanů bude dohlížet několik desítek policistů, včetně pořádkové jednotky Krajského ředitelství policie kraje Vysočina a dále strážníci Městské policie Třebíč.

Před a po ukončení utkání budou policisté zejména dohlížet na dodržování veřejného pořádku při přesunu fanoušků ke stadionu a následně při jejich odchodu. Policejní hlídky se budou pohybovat v okolí zimního stadionu a přilehlých ulicích. Dále budou monitorovat příjezdové trasy ve směru od Jihlavy. Policisté budou věnovat velkou pozornost dohledu na bezpečnost silničního provozu zejména v okolí stadionu, křižovatkách v této lokalitě a na místech určených k parkování. V případě, že to bude situace vyžadovat, budou na křižovatkách řídit provoz. Dále budou policisté dohlížet a činit adekvátní opatření na místech určených k parkování vozidel.

V době konání hokejového utkání budou policisté dohlížet na dodržování veřejného pořádku, bezpečnost občanů, chránit majetek a dále působit preventivně u stadionu a v jeho okolí.

Řidiči by měli počítat s časovou prodlevou, která jim může vzniknout v souvislosti se zvýšením hustoty provozu v třebíčských ulicích před začátkem hokejového utkání a po jeho skončení. Dále bude pravděpodobně komplikovanější v okolí stadionu zaparkovat. Řidiči by měli být ohleduplní a trpěliví. Samozřejmostí u řidičů vozidel je nepožívat alkoholické nápoje a jiné návykové látky před jízdou nebo během jízdy.

 

Marcela Lavická

Aktualizováno Sobota, 28 Leden 2012 08:14