Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 23. ledna
Stíny 23. ledna PDF Tisk Email
Pondělí, 23 Leden 2012 13:47

Vloupání v obci Heraltice

Policisté z Obvodního oddělení Okříšky přijali trestní oznámení o vloupání do sklepních prostor v obci Heraltice. Neznámý pachatel v období od 15. do 21. ledna vnikl po násilném překonání vchodových dveří do vnitřních prostor. Sklep u rodinného domu prohledal a odcizil dvě horská jízdní kola, dva kartony vína, motorovou pilu, ponorné čerpadlo a notebook. Majitel vyčíslil způsobenou škodu na téměř sto tisíc korun. Pachatel se dopustil přečinů krádeže a poškození cizí věci. Hrozí mu trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Vloupání do sklepní kóje

K vloupání do sklepní kóje došlo v bytovém domě v ulici Na Kopcích v Třebíči. Policisté z Obvodního oddělení Třebíč případ prověřují jako přečin krádeže a porušování domovní svobody.

Neznámý pachatel v období od 16. do 22. ledna vnikl do vnitřních prostor po násilném překonání plechové petlice. Odcizil dva snowboardy včetně vázání a dva páry snowboardových bot. Majitelka vyčíslila způsobenou škodu na téměř sedm tisíc korun. Pachateli hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

 

Krádež v Okříškách

Policisté z Obvodního oddělení Okříšky přijali trestní oznámení o vloupání do čerpací stanice v ulici Masarykova v obci Okříšky. Neznámý pachatel vnikl v noci z 21. na 22. ledna do vnitřních prostor kovové klece po násilném překonání visacího zámku. Odcizil 15 kusů desetikilových LPG lahví. Zástupci poškozené firmy vyčíslili způsobenou škodu na více než dvacet tisíc korun. Pachatel se dopustil přečinu krádeže, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Krádež peněženky

Na své věci nedával pozor muž na diskotéce na náměstí ČSA v Moravských Budějovicích. Neznámý pachatel v ranních hodinách dne 22. ledna využil nepozornosti majitele a z kapsy kalhot mu odcizil pánskou peněženku, ve které byla uložena finanční hotovost, platební karta a osobní doklady. Policisté z Obvodního oddělení Moravské Budějovice případ prověřují jako přečiny krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platební prostředku. Majitel vyčíslil způsobenou škodu na téměř dva tisíce korun. Pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Vloupání do sklepních kójí v Náměšti

Policisté z Obvodního oddělení Náměšť nad Oslavou přijali trestní oznámení o vloupání do sklepních kójí. Neznámý pachatel v noci z 20. na 21. ledna vnikl do dvou sklepních kójí v bytovém domě v ulici Zborovská v Náměšti nad Oslavou po násilném překonání vchodových dveří a visacích zámků. Vnitřní prostory prohledal a odcizil motorovou pilu. Majitelé vyčíslili způsobenou škodu na téměř pět tisíc korun. Pachatel se dopustil přečinů krádeže a porušování domovní svobody. Hrozí mu trest odnětí svobody až na tři léta.

 

Dvě nehody přes kopírák

K dopravní nehodě došlo ve večerních hodinách dne 21. ledna v ulici Nová v obci Třebíč. Šestadvacetiletý řidič jel s osobním vozidlem značky Mitsubishi Lancer Evolution směrem od ulice Táborská k obci Račerovice. Při projíždění pravotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost vozidla a na rozbředlém sněhu dostal smyk, který nevyrovnal. Vyjel do protisměru, kde narazil do sloupu veřejného osvětlení. Dopravní policisté provedli u řidiče kontrolní dechovou zkoušku, která byla s negativním výsledkem. Při dopravní nehodě nedošlo k žádnému zranění. Celková škoda byla vyčíslena na čtyřicet dva tisíc korun.

 

K dopravní nehodě došlo ve večerních hodinách dne 21. ledna mezi obcemi Dalešice a Třebenice. Pětadvacetiletý řidič jel s osobním vozidlem značky Fiat Grande k obci Třebenice. Při projíždění levotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost vozidla a na zasněženém povrchu vozovky dostal smyk, který nevyrovnal. Vyjel vlevo mimo komunikaci, kde narazil do kovových silničních svodidel a havaroval v levém silničním příkopu. Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění řidiče. Dopravní policisté provedli kontrolní dechovou zkoušku, která byla s negativním výsledkem. Celkovou škodu vyčíslili na padesát pět tisíc korun.

Marcela Lavická

Aktualizováno Úterý, 24 Leden 2012 13:15