Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 19. ledna
Stíny 19. ledna PDF Tisk Email
Čtvrtek, 19 Leden 2012 13:35

Byla to jen exhibice opilce

Na telefonickou linku 158 zavolal ve večerních hodinách dne 18. ledna třicetiletý muž a vyhrožoval sebevraždou, že stojí v okně panelového domu a skočí. Na místo okamžitě vyjela policejní hlídka z Obvodního oddělení v Třebíči, kde se v okně pátého patra v ulici Manželů Curieových nacházel muž.

S policisty komunikoval pouze přes uzamčené vstupní dveře bytu. Hrozilo nebezpečí ohrožení života, proto přivolaná jednotka Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina vyrazila vchodové dveře. Muž se nacházel uzamčený v koupelně, proto museli vyrazit i dveře do koupelny. Sebevrah byl pod vlivem alkoholu, policisté mu naměřili 1,95 promile alkoholu v dechu. Muže policejní hlídka převezla na protialkoholní záchytnou stanici.

 

Nechtěl - musí

Policisté ze Služby kriminální policie a vyšetřování zadrželi muže, po kterém bylo vyhlášeno celostátní pátrání. V říjnu loňského roku měl nastoupit do výkonu trestu odnětí svobody, za trestný čin krádeže, kam nenastoupil a od té doby se skrýval.

V dopoledních hodinách dne 18. ledna policisté hledaného vypátrali v rodinném domě v obci Předín. Muž se pokusil o útěk, policisté však muže zadrželi o několik desítek metrů dál, u areálu Zemědělského družstva v Předíně. Poté byl převezen do věznice k výkonu trestu odnětí svobody, kde stráví osm měsíců.

 

Řidič dostal smyk

K dopravní nehodě došlo v odpoledních hodinách dne 18. ledna mezi obcí Mikulovice a Sádkem. Dvaatřicetiletý řidič jel s osobním vozidlem značky Škoda Felicia směrem od obce Mikulovice. Na zledovatělém povrchu dostal smyk, který nevyrovnal. Vjel do protisměru, kde se střetl levou přední částí s protijedoucím osobním vozidlem značky Škoda Fabia. Při dopravní nehodě byl zraněn řidič felicie, který byl převezen do Nemocnice v Třebíči. U obou řidičů dopravní policisté provedli kontrolní dechovou zkoušku, která byla s negativním výsledkem. Celkovou škodu vyčíslili na padesát tisíc korun.

 

Marcela Lavická

Aktualizováno Neděle, 22 Leden 2012 14:51