Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 17. ledna
Stíny 17. ledna PDF Tisk Email
Úterý, 17 Leden 2012 12:15

Neusnadňujte kapsářům práci!

V odpoledních hodinách dne 16. ledna oznámil jedenapadesátiletý muž z Třebíče na Obvodní oddělení Třebíč krádež osobních dokladů a peněženky. Tentýž den cestoval ve vlaku z Brna do Třebíče a osobní věci měl v bundě, kterou zavěsil na věšák. Na chvíli opustil své kupé, když odešel na toaletu. Tohoto okamžiku využil neznámý kapsář, který poškozenému odcizil peněženku s finanční hotovostí, doklady a platební kartu. Majitel vyčíslil způsobenou škodu na šest tisíc korun. Policisté případ prověřují jako přečiny krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Vloupání do rekreačních chat

Nevítaný návštěvník řádil v rekreační oblasti zvané Zejdov v katastrálním území obce Číhalín. Neznámý pachatel v období od 1. do 15. ledna vnikl do čtyř chat. U všech těchto obydlí násilím překonal dřevěné okenice a rozbil skleněné výplně oken. Vnitřní prostory prohledal a odcizil dřevěnou plachetnici, krbové dmychadlo, budík, alkoholické nápoje, masové konzervy, kuchyňskou váhu a další věci. Majitelé vyčíslili způsobenou škodu, která jim vznikla poškozením a odcizením, na téměř osm tisíc korun.

Policisté z Obvodního oddělení Okříšky vloupání do rekreačních chat prověřují jako přečiny krádeže a porušování domovní svobody. Pachateli hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

 

Řidič byl pod vlivem alkoholu

Policisté z Obvodního oddělení Hrotovice při silniční kontrole ve večerních hodinách dne 16. ledna zastavili v obci Dalešice řidiče osobního vozidla značky Opel Corsa. Provedenou dechovou zkouškou u sedmatřicetiletého řidiče z Třebíčska naměřili 1,24 promile alkoholu v dechu. Na místě mu zadrželi řidičský průkaz a muži sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok. Věc policisté řešili ve zkráceném přípravném řízení.

 

Marcela Lavická

Aktualizováno Středa, 18 Leden 2012 12:14