Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 9. ledna
Stíny 9. ledna PDF Tisk Email
Pondělí, 09 Leden 2012 14:12

Vloupání do rekreačních chat

V zimním období opět stoupá počet vloupání do rekreačních obydlí. Policisté z Obvodního oddělení Třebíč přijali další dvě trestní oznámení o vloupání do rekreačních chat.

V noci ze 7. na 8. ledna vnikl v katastrálním území obce Čechočovice v místě zvaném Vápenka u rybníka Steklý neznámý pachatel do vnitřních prostor chaty po násilném překonání vchodových dveří. Odcizil benzínovou pilu, elektrickou úhlovou brusku, kotoučovou pilu, vrtačku, alkoholické nápoje a další věci. Majitel vyčíslil způsobenou škodu na téměř devět tisíc korun.

Ve stejné období vnikl neznámý pachatel u obce Trnava do vnitřních prostor rekreační chaty, která byla dříve hájovnou, po násilném překonání vchodových dveří. Celou chatu prohledal a odcizil křovinořez, DVD přehrávač, set top boxy a další věci. Majitel vyčíslil předběžně škodu na téměř deset tisíc korun.

Policisté případy prověřují jako přečiny krádeže a porušování domovní svobody, za který hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři léta.

 

Krádež věcí ze stodoly

Policisté z Obvodního oddělení Hrotovice přijali trestní oznámení o vloupání do stodoly v obci Mohelno. Neznámý pachatel v noci ze 7. na 8. ledna překonal dva metry vysoké oplocení sousedního pozemku a na zahradě vnikl do stodoly. Odcizil svařovací agregát, excentrickou brusku, elektrickou vrtačku, akumulátor do traktoru, dva elektromotory a další věci. Majitel vyčíslil způsobenou škodu na více než sedmnáct tisíc korun. Pachatel se dopustil přečinu krádeže, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Vloupání do novostavby

Neznámý pachatel v období od 5. do 7. ledna vnikl do vnitřních prostor novostavby rodinného domu v obci Lukov po násilném překonání skleněné výplně vchodových dveří. Odcizil vrtačku, dvě úhlové brusky a sekeru. Majitel vyčíslil způsobenou škodu na jedenáct tisíc korun. Pachatel se dopustil přečinu krádeže, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Posprejovaná vlaková souprava

V noci z 6. na 7. ledna poškodil neznámý pachatel vlakovou soupravu odstavenou na vlakovém nádraží v obci Náměšť nad Oslavou. Pachatel zde pomaloval dva vagóny pěti nápisy. Nápisy na vagónech zakrývají plochu téměř 30 m. Poškozením vagónů byla vyčíslena předběžná škoda na 20 tisíc korun. Policisté z Obvodního oddělení Náměšť nad Oslavou případ prověřují jako přečin poškození cizí věci, za který pachateli hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

 

Řidič nepřizpůsobil rychlost

K dopravní nehodě došlo v katastrálním území obce Předín v nočních hodinách dne 7. ledna. Dvacetiletý řidič jel s osobním vozidlem značky Ford Mondeo směrem od obce Horky k obci Předín. Po projetí levotočivou zatáčkou nepřizpůsobil rychlost vozidla a dostal smyk, který se mu nepodařilo vyrovnat. Havaroval v pravém silničním příkopu, kde se vozidlo převrátilo na střechu. Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění řidiče. Dopravní policisté provedli u řidiče dechovou zkoušku na kontrolu alkoholu v dechu, která byla s negativním výsledkem. Celkovou škodu vyčíslili na devadesát pět tisíc korun.

Marcela Lavická

Aktualizováno Úterý, 10 Leden 2012 15:49