Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 2. ledna
Stíny 2. ledna PDF Tisk Email
Pondělí, 02 Leden 2012 12:24

Alkohol za volant nepatří

Dne 30. prosince v 14:35 hodin kontrolovali třebíčští policisté na ulici Velkomeziříčská řidiče vozidla Ford Tranzit. Provedli dechovou zkoušku přístrojem Dräger, která byla pozitivní. Přístroj naměřil hodnoty 2,21 a 2,38 promile alkoholu v dechu. Policisté muži na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu. Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Policisté z Obvodního oddělení Třebíč vedou ve věci zkrácené přípravné řízení.

 

Vloupání u obce Hluboké

V době od 17. prosince do 30. prosince 2011 došlo v katastru obce Hluboké ke vloupání do chaty. Policisté z Obvodního oddělení Náměšť nad Oslavou pátrají po neznámém pachateli, který vypáčil vstupní dveře do chaty a z objektu odcizil LCD televizor značky Sencor a dva solární panely. Majiteli způsobil škodu za více jak 25.000 korun. Pachatel se dopustil přečinů krádeže a porušování domovní svobody. Hrozí mu trest odnětí svobody až na pět let.

 

Vloupání do chaty a kulturního sálu

V době od měsíce listopadu do 30. prosince 2011 došlo ke vloupání do chaty v katastru obce Vaneč. Policisté z Obvodního oddělení Náměšť nad Oslavou pátrají po neznámém pachateli, který vypáčil okno u rekreačního objektu. V chatě poté nezjištěnou dobu pobýval a připravoval si zde jídlo. Poté odcizil přijímač pozemního digitálního signálu, filtraci k bazénu, elektrické nářadí a dvě tenisové rakety. Dále poškodil vnitřní zařízení chaty. Majiteli tak způsobil škodu za přibližně 45.000 korun.

Dále došlo v době od 27. do 30. prosince ke vloupání do kulturního sálu v obci Vaneč. Do vnitřních prostor se pachatel vloupal přes okénko do sklepa a z kulturní místnosti odcizil alkoholické i nealkoholické nápoje a chlazení na čepované nápoje. Majiteli způsobil škodu za téměř 13.000 korun.

Pachatel se dopustil přečinů krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody, za které mu hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

 

Řidička nedala přednost v jízdě

K dopravní nehodě došlo v dopoledních hodinách dne 31. prosince v obci Lipník. Třiatřicetiletá řidička jela s osobním vozidlem značky Peugeot 309 směrem od obce Dolní Vilémovice k obci Ostašov. Při projíždění křižovatkou nedala přednost v jízdě osobnímu vozidlu značky Mazda 6, přijíždějícímu zprava od obce Klučov. Došlo ke střetu, při kterém byla lehce zraněna řidička z peugeotu. Dopravní policisté provedli u řidičů dechovou zkoušku, která byla s negativním výsledkem. Celková škoda byla vyčíslena na sto deset tisíc korun.

 

Marcela Lavická

Aktualizováno Úterý, 03 Leden 2012 14:44