Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 9. května
Stíny 9. května PDF Tisk Email
Pondělí, 09 Květen 2011 06:26

Loupežné přepadení v Jaroměřicích

Policisté ze Služby kriminální policie a vyšetřování v Třebíči prověřují případ loupežného přepadení. V nočních hodinách dne 7. května na náměstí Míru v Jaroměřicích nad Rokytnou přistoupili zezadu tři neznámí pachatelé k čtyřiatřicetiletému muži, srazili ho k zemi a odcizili mu peněženku s finanční hotovostí. Poté se dali na útěk směrem k obci Příštpo. Poškozenému způsobili několik oděrek a pohmoždění zad. Celková škoda byla vyčíslena na jeden tisíc dvě stě korun. Pachatelé se dopustili trestného činu loupeže a hrozí jim trest odnětí svobody až na deset let.

 

Vloupání do mercedesu

Neznámý pachatel v noci ze 7. na 8. května vnikl, po násilném překonání skleněné výplně okna, do nákladního vozu značky mercedes zaparkovaného v areálu firmy v ulici K Ráji v Jaroměřicích nad Rokytnou. Odcizil peněženku s finanční hotovostí. Poškozený muž vyčíslil způsobenou škodu na téměř dvacet čtyři tisíc korun. Pachatel se dopustil přečinu krádeže a hrozí mu trest odnětí svobody až na dvě léta.

Pátrací akce po pohřešovaném chlapci

Třebíčská policie přijala oznámení o pohřešování čtyřletého chlapce. Malý hoch se ztratil v lese u střediska Chaloupky v k.ú. obce Kněžice v 17.15 hodin dne 7. května. V lese sbíral dříví se svým tatínkem. Malý zvědavý nezbeda byl však v okamžiku pryč. Ihned po oznámení se rozeběhla pátrací akce, které se zúčastnili policisté z Územního odboru Třebíč, z Obvodních oddělení Okříšky, Třebíč, Moravské Budějovice, policejní psovod se služebním psem, členové Hasičského záchranného sboru kraje Vysočina, členové stanic dobrovolných hasičů z přilehlých obcí a občané ubytovaní v rekreačním středisku a z okolních obcí. Celkem malého chlapce hledalo sedm desítek osob. Pátrací akce měla dobrý konec. Po hodině a půl pohřešovaného hocha našli v pořádku na louce za lesním porostem u obce Kněžice.

 

Marcela Lavická

Aktualizováno Úterý, 10 Květen 2011 09:35