Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 30. března
Stíny 30. března PDF Tisk Email
Středa, 30 Březen 2011 11:15

Nacistické nápisy

Třebíčská policie prověřuje případ nasprejovaných nápisů v Třebíči v ulici Demlova. Neznámý pachatel v období od února do konce března letošního roku nastříkal sprejem stříbrné barvy nápisy dlouhé více než dva metry a vysoké téměř jeden metr na budovu restaurace. Jelikož nápisy propagují hnutí, které prokazatelně směřuje k potlačení práv a svobod člověka dopustil se pachatel nejen trestného činu poškození cizí věci, ale i trestného činu založení, podpora a propagace hnutí směřujícího k potlačení práv a svobod člověka. Pachateli hrozí trest odnětí svobody až na pět let. Celková škoda bude vyčíslena dodatečně.

 

Nedala přednost v jízdě

K dopravní nehodě došlo v dopoledních hodinách dne 29. března na křižovatce v Třebíči. Osmatřicetiletá řidička jela s osobním vozidlem značky Mercedes Benz ve směru jízdy od ulice Jiráskova k ulici Křižkovského. V prostoru křižovatky nedala přednost v jízdě osobnímu vozidlu značky Citroen Xsara jedoucímu po hlavní komunikaci od ulice Sokolská k ulici Václavské náměstí. Nárazem byl citroen odhozen na zaparkované osobní vozidlo značky Opel Vectra, které ještě narazilo do za ním zaparkovaného vozidla značky Peugeot 309. Celková škoda byla vyčíslena na dvě stě padesát tisíc korun.

 


Vloupání do rekreační chaty u Pozďatína

Policisté z Obvodního oddělení Náměšť nad Oslavou přijali trestní oznámení o vloupání do třech rekreačních chat v k.ú. obce Pozďatín v rekreační oblasti zvané Hranečník. Neznámý pachatel vnikl do všech obydlí v noci z 28. na 29. března po násilném překonání vchodových dveří. Odcizil spací pytle, nádobí, nerezovou varnou konvici, litinová krbová kamna, radiomagnetofon a další věci. Celková škoda byla předběžně vyčíslena na téměř šedesát tisíc korun. Pachatel se dopustil přečinů krádeže a porušování domovní svobody. Hrozí mu trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Vloupání do osobního vozidla

Třebíčská policie přijala trestní oznámení o vloupání do osobního vozidla v Třebíči v ulici Bartuškova. Neznámý pachatel v noci z 28. na 29. března vnikl po násilném překonání skleněné výplně čelního skla do osobního vozidla značky Peugeot. Odcizil CD přehrávač a dva reproduktory. Celková škoda byla vyčíslena na téměř devět tisíc korun. Pachatel se dopustil přečinu krádeže a hrozí mu trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Krádež měděných kabelů

Policisté z Obvodního oddělení Třebíč přijali trestní oznámení o krádeži měděných kabelů v ulici Průmyslová čtvrť v Třebíči. Neznámý pachatel v průběhu měsíce března vnikl do nezajištěného a opuštěného areálu firmy a z bývalého výrobního prostoru odcizil více než 300 metrů měděných kabelů různých typů a šest vypínačů. Celková škoda byla vyčíslena na téměř třicet dva tisíc korun. Pachatel se dopustil přečinu krádeže a hrozí mu trest odnětí svobody.

Třebíčští policisté evidují stále větší počet případů krádeží měděných kabelů po celém našem okrese. Za rok 2010 přijali celkem 67 trestních oznámení o krádežích kabelů. Za období od ledna do konce března letošního roku eviduje policie již 19 případů, což je o 13 krádeží víc než za stejné období v loňském roce.

 

Marcela Lavická

Aktualizováno Pátek, 01 Duben 2011 10:58