Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 11. července
Stíny 11. července PDF Tisk Email
Čtvrtek, 11 Červenec 2024 00:00

Řídil auto přes uložený zákaz

Ze spáchání trestného činu je podezřelý pětačtyřicetiletý muž z Jihlavska, který řídil v Třebíči vozidlo, i když to má soudem zakázáno. V úterý 9. července jel s automobilem Opel po ulici Hrotovická, kde ho po půlnoci zastavila policejní hlídka. Policisté provedli kontrolu a zjistili, že má řidič soudem uložený zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel, a to až do roku 2030. Dechová zkouška byla u řidiče negativní. Policisté odvezli muže na oddělení a ve zkráceném přípravném řízení mu sdělili podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí.

 

Vloupání do stavební buňky

Policisté pátrají po pachateli, který se v obci Bačice vloupal do objektu u novostavby a způsobil škodu přibližně za dvacet tisíc korun. Ke spáchání činu došlo v době od nedělního večera 7. července do úterního dopoledne.

Pachatel se vloupal do plechové garáže u novostavby domu, ze které odcizil příklepovou vrtačku, okružní pilu, nivelační přístroj, křovinořez a další ruční nářadí a příslušenství. Policisté provedli v lokalitě šetření, místo činu ohledali, zadokumentovali a zajistili stopy. Zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže. Případ policisté prověřují, po pachateli a odcizených věcech pátrají.

 

 

 

Jana Kroutilová

 

Aktualizováno Pondělí, 15 Červenec 2024 06:41