Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 5. července
Stíny 5. července PDF Tisk Email
Pátek, 05 Červenec 2024 00:00

Řídil auto přes uložený zákaz

Ze spáchání trestného činu je podezřelý jednadvacetiletý muž, který řídil vozidlo přes uložený zákaz a navíc byl pod vlivem drog. Ve středu 3. července jel s automobilem Fiat kolem jedenácté hodiny večer po silnici v obci Pyšel, kde ho zastavila policejní hlídka. Policisté provedli kontrolu a zjistili, že má řidič na základě rozhodnutí městského úřadu od března vyslovený zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel, a to na více než rok. Dechová zkouška byla u řidiče negativní, test na zjištění ovlivnění návykovou látkou ale ne. Test u něho ukázal přítomnost amfetaminu. Lékařskému vyšetření se muž odmítl bezdůvodně podrobit a dopustil se tak přestupku. Řidič je podezřelý ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí. Případ policisté dále prověřují.

Havárie cyklistky

Ve středu 3. července došlo po jedenácté hodině dopoledne u obce Hostákov k dopravní nehodě. Šestnáctiletá cyklistka jela na jízdním kole ve směru na Třebíč, při projíždění zatáčky dostala smyk, který se jí nepodařilo zvládnout, a upadla na komunikaci v době, kdy v protisměru jelo dodávkové vozidlo Iveco.

Automobil narazil do havarovaného jízdního kola. Ke střetu cyklistky s vozidlem nedošlo. Dívka měla na hlavě nasazenou ochrannou cyklistickou přilbou. Cyklistka utrpěla při nehodě zranění a byla zdravotnickou záchrannou službou převezena na ošetření do třebíčské nemocnice. Policisté provedli šetření, dechovou zkouškou u účastníků nehody požití alkoholu vyloučili. Dopravní nehodu šetří.

 

Řidič pod vlivem alkoholu

Ve středu 3. července zastavili policisté v obci Ocmanice před půlnocí vozidlo Škoda Octavia a provedli kontrolu. U šestačtyřicetiletého řidiče při dechové zkoušce naměřili hodnotu 2,06 promile alkoholu. Obdobnou hodnotu u něho ukázala také opakovaná zkouška a požití alkoholu před jízdou muž i přiznal. Policisté řidiči zakázali další jízdu, řidičský průkaz na místě nepředložil. Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, případ policisté prověřují.

Opilou ženu policisté zajistili

Ve středu 3. července byli policisté v Třebíči před třetí hodinou odpoledne přivoláni na ulici v části Nové Město, kde ležela na zemi žena. Na místo vyjeli policisté situaci prověřit. Zjistili, že se jedná o jednatřicetiletou ženu, která byla značně opilá. Nebyla schopna samostatné chůze, postarat se sama o sobe a neorientovala se. Při dechové zkoušce jí policisté naměřili hodnotu 3,99 promile alkoholu. Opilou ženu zajistili a odvezli ji na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.

Jana Kroutilová

 

Aktualizováno Úterý, 09 Červenec 2024 12:11