Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 21. prosince
Stíny 21. prosince PDF Tisk Email
Úterý, 21 Prosinec 2010 16:02

Krádež peněženky i s tržbou

Neznámý pachatel v dopoledních hodinách dne 20. prosince před Obchodním domem v ulici Brněnská v Třebíči odcizil v oplocené části, určené k prodeji vánočních stromků, z volně odložené tašky doklady a peněženku s tržbou, za prodané stromky. Celková škoda byla vyčíslena na téměř sedmnáct tisíc korun.

 

Dostal smyk

K dopravní nehodě došlo v odpoledních hodinách dne 20. Prosince mezi obcí Vladislav a Třebíčí. Osmačtyřicetiletý řidič jel s osobním vozidlem značky Nissan Almera směrem od obce Vladislav. Při vyhýbání se protijedoucímu vozidlu zajel na zasněžený okraj vozovky a dostal smyk. S vozidlem sjel do protisměru, kde havaroval v levém silničním příkopu. Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění řidiče. Celková škoda byla vyčíslena na šedesát tisíc korun.

 

Jak prožít silvestrovské oslavy v klidu a pohodě

Oslava silvestra bývá spojena s bujarým veselím, které někdy může skončit tragédií. Při manipulaci se zábavnou pyrotechnikou je na místě zvýšená opatrnost. Statistiky a dokumentované případy zranění, někdy i smrti, pravidelně varují a vybízejí k opatrnosti zejména při manipulaci se světlicemi, různými výbušnými zařízeními a ohňostroji.

Na silvestra většinou využíváme prostředky, které se aktivují – odpalují na otevřeném prostranství. Proto nezapomeňme na své okolí. Při koupi zábavné pyrotechniky je třeba dbát na to, aby používané výrobky byly průmyslově vyráběné. Používejte je vždy v souladu s návodem, který by měl být jejich součástí. Vyvarovat bychom se měli používání neschválených, podomácku vyrobených pyrotechnických efektů. Nikdy bychom s pyrotechnickými předměty neměli manipulovat pod vlivem alkoholu nebo látek ovlivňujících naši pozornost. V žádném případě by s těmito výrobky neměly manipulovat děti ani pod dohledem dospělých osob!

Opatrně bychom měli zacházet i s různými druhy petard se zvukovými efekty, které mohou poškodit sluch osoby, která s nimi manipuluje, nebo dalších osob, které se vyskytují poblíž. Pozor na naše zvířecí miláčky! Při jejich mnohem vyvinutějším sluchu může dojít i k trvalému poškození jejich zdraví, zejména psychiky.

Jen při rozumném přístupu a snižování rizik vyplývajících z nástrah kolem oslav na konci roku prožijeme klidnou a pohodovou oslavu silvestra.

 

 

por. Bc. Marcela Lavická

Aktualizováno Středa, 22 Prosinec 2010 09:34