Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 8. prosince
Stíny 8. prosince PDF Tisk Email
Středa, 08 Prosinec 2010 11:23

Kdo nalezl notebook? Vrátit!

V odpoledních hodinách dne 7. prosince zapomněla osmapadesátiletá žena ve výtahu v budově pojišťovny na Vloupání do sklepní kójeKomenského náměstí v Třebíči notebook. Do současné doby počítač nikdo jako nález neodevzdal, čímž se neznámý pachatel dopustil trestného činu zatajení nálezu a hrozí mu trest odnětí svobody až na jeden rok. Celková škoda byla vyčíslena na dvacet tisíc korun.

 

Zneužil tísňovou linku

Policisté na operačním středisku v nočních hodinách dne 7. prosince přijali na telefonické lince 158 oznámení od neznámého muže, který vyhrožoval, že je rozčílený, má u sebe kulomet a všechny kolem postřílí. Muž telefonoval z veřejného telefonního automatu z vlakového nádraží v Třebíči v ulici Nádražní. Policejní hlídka po příjezdu na místo zadržela podnapilého osmašedesátiletého muže, který ležel na lavičce a žádnou zbraň u sebe neměl. Policisté podezřelého zadrželi a převezli na Obvodní oddělení v Třebíči, kde se k činu doznal. Muži byla provedena dechová zkouška, která prokázala 1,09 promile alkoholu v dechu. Muž se dopustil přestupku na úseku elektronických komunikací, jelikož uskutečnil zlomyslné volání na linku 158. Za tento přestupek mu hrozí peněžní pokuta do sto tisíc korun.


Vloupání do sklepní kóje
Neznámý pachatel vnikl v období od 2. do 7. prosince po násilném překonání visacího zámku do sklepní kóje v bytovém domě v ulici J. A. Komenského v Okříškách. Odcizil dva páry sjezdových lyží. Celková škoda byla vyčíslena na více než třináct tisíc korun.

 

Krádež motorové nafty

Neznámý pachatel odcizil v noci z 6. na 7. prosince na parkovišti u obce Horky, ze třech zaparkovaných nákladních vozidel, celkem jeden tisíc čtyři sta litrů motorové nafty. Jednalo se o nákladní vozidla značky Volvo a dvě vozidla Daf. Celková škoda byla vyčíslena na více než čtyřicet šest tisíc korun.

 

 Marcela Lavická

Aktualizováno Čtvrtek, 09 Prosinec 2010 10:28