Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 6. prosince
Stíny 6. prosince PDF Tisk Email
Pondělí, 06 Prosinec 2010 11:47

Ukradli Fiestu

Třebíčská policie přijala trestní oznámení o krádeži osobního vozidla v obci Jinošov. Neznámý pachatel v noci ze 4. na 5. prosince odcizil osobní vozidlo značky Ford Fiesta zaparkované před rodinným domem. Celková škoda byla vyčíslena na deset tisíc korun. Po vozidle bylo ihned vyhlášeno celostátní pátrání.

 

Krádež ve vozidle taxislužby

Neznámý pachatel v brzkých ranních hodinách dne 5. prosince odcizil řidiči taxislužby peněženku s finanční hotovosti, kterou měl umístěnou v přihrádce ve dveřích vozidla. Celková škoda byla vyčíslena na osm tisíc korun.

 

 

Dopravní nehodovost na Třebíčsku

Třebíčští dopravní policisté řešili v měsíci listopadu celkem třicet dva dopravní nehod. Ve srovnání s loňským rokem jich bylo o dvě méně. Na štěstí nedošlo k žádnému úmrtí ani těžkému zranění. Dvacet dva osob bylo zraněno lehce. V loňském roce došlo v listopadu ke dvěma úmrtím, třem těžkým zraněním a devatenáct osob bylo zraněno lehce. Škoda na vozidlech byla v předešlém měsíci vyčíslena na 1.129.500 korun.

 

V letošním roce došlo na okrese Třebíč již k deseti tragickým dopravním nehodám, které si vyžádaly lidské životy.

Z tohoto důvodu třebíčská policie apeluje na řidiče, aby k jízdě použili jen takové vozidlo, které splňuje technické podmínky stanovené zvláštním právním předpisem. Měli by vždy dodržovat pravidla silničního provozu. S přicházejícím zimním obdobím nezapomínat na ranní námrazy a na nebezpečnou jízdní dráhu, která je v tomto období zasněžená a s možnými sněhovými jazyky. Proto je vždy důležité přizpůsobit rychlost jízdy všem okolnostem silničního provozu. Motorové vozidlo je mnohem bezpečnějším v tomto období se zimními pneumatikami. Průběžně kontrolovat technický stav vozidla a vždy používat bezpečnostní pásy. Nezapomínat na přednost chodců na vyznačených přechodech a být ohleduplní k cyklistům.

 

Od počátku letošního roku do dnešního dne došlo na našich silnicích již k 320 dopravním nehodám, což je o 49 více než za loňský rok. V roce 2010 došlo k deseti úmrtím, k devatenácti těžkým zraněním a dvě stě devatenácti zraněním lehkým. Za rok 2009 došlo ke dvěma úmrtím, k pětadvaceti těžkým zraněním a dvě stě dvaceti zraněním lehkým.

Škoda na vozidlech byla v letošním roce vyčíslena na 20.261.000 korun a v loňském roce na 18.184.100 korun. Opilých účastníků, kteří zavinili dopravní nehodu, bylo v letošním roce čtyřicet tři a v roce 2009 třicet sedm. Nejvíce dopravních nehod bylo zaviněno špatným způsobem jízdy a vysokou rychlostí.

 

Marcela Lavická

Aktualizováno Středa, 08 Prosinec 2010 06:22