Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 22.listopadu
Stíny 22.listopadu PDF Tisk Email
Pondělí, 22 Listopad 2010 12:42

Muž ujížděl před policisty

V nočních hodinách dne 19. listopadu devětadvacetiletý muž z Třebíčska měl v baru v ulici Soukenická v Třebíči položit na barový stůl plynovou pistoli, se kterou točil. Obsluha baru se zalekla a přivolala pracovníky bezpečnostní agentury. Muž s pistolí z baru odešel a začal z místa ujíždět v osobním vozidle Mitsubishi Pajero. V ulici Bráfova muže zastavovala policejní hlídka, ten však na výzvu nereagoval a s vozem ujížděl směrem k obci Ptáčov. Policisté muže pronásledovali, ten s vozem prorazil bránu u areálu trafostanice a havaroval. Poté z vozu i se svým spolujezdcem utekli. Na místě byl přítomen policejní psovod a jeho služební pes, který oba pasažéry v areálu vyhledal. Devětadvacetiletý řidič byl s lehkým zraněním převezen rychlou záchrannou službou do nemocnice k ošetření. Dopravní policie provedla u řidiče dechovou zkoušku, která byla pozitivní, s naměřenou hodnotou 1,80 promile alkoholu v dechu. Čtyřiapadesátiletému spolujezdci policisté naměřili 1,89 promile alkoholu v dechu.

 

 

Vloupání do rekreační chalupy

Třebíčská policie přijala trestní oznámení o vloupání do rekreační chalupy. Neznámý pachatel v období od října do 20. listopadu vnikl po násilném překonání visacího zámku do garáže pod obytnou částí rekreační chalupy v obci Meziříčko. Garáží vnikl do obytné části a odcizil motorovou sekačku, keramickou toaletu, křovinořez a další věci. Celková škoda byla vyčíslena na více než šestnáct tisíc korun.

 

Krádež mobilních telefonů

Třebíčská policie přijala trestní oznámení o krádeži mobilních telefonů. Neznámý pachatel v ranních hodinách dne 20. listopadu odcizil dva kusy mobilních telefonů v restauraci v obci Valeč. Majitelé měli telefony volně odloženy na stole a zloděj využil jejich nepozornosti. Celková škoda byla vyčíslena na deset tisíc korun.

 

Alkohol za volant nepatří

K dopravní nehodě došlo v odpoledních hodinách dne 21. listopadu v obci Menhartice. Třiadvacetiletý řidič jel s osobním vozidlem značky Nissan Micra směrem od obce Plačivice k obci Jemnice.  Při projíždění pravotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost vozidla, dostal smyk, který nevyrovnal a havaroval vlevo, kde narazil do drátěného plotu. U řidiče byla provedena dechová zkouška, která byla pozitivní s výsledkem 1,87 promile alkoholu v dechu. Celková škoda byla vyčíslena na osm tisíc korun.

 

por. Bc. Marcela Lavická

Tisková mluvčí

Preventivně informační skupina Třebíč

Aktualizováno Úterý, 23 Listopad 2010 08:53