Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 18. listopadu
Stíny 18. listopadu PDF Tisk Email
Čtvrtek, 18 Listopad 2010 11:55

Krádež nafty

Neznámý pachatel v ranních brzkých hodinách dne 17. listopadu odcizil ze dvou nákladních vozidel po násilném překonání zámku palivové nádrže celkem čtyři sta litrů motorové nafty. Vozidla byla zaparkována na soukromém pozemku v obci Račerovice. Celková škoda byla vyčíslena na dvanáct tisíc korun.

 

Vloupání do rozestavěných domů se množí

Třebíčská policie přijala trestní oznámení o dalším vloupání do rozestavěného rodinného domu, tentokrát v obci Stařeč. V období několika dnů je to již čtvrtá novostavba, která se stala terčem neznámých zlodějů.

 

V noci z 13. na 14. listopadu vnikl pachatel do tří novostaveb v obci Předín, v části zvané Horky, po násilném překonání skleněné výplně oken. Pachatel odcizil plynové kondenzační kotle, kuchyňské vestavěné spotřebiče a vysavač. Celková škoda zde byla vyčíslena na více než tři sta sedmdesát tisíc korun. V obci Stařeč pachatel vnikl do rozestavěného rodinného domu v období od 15. do 17. listopadu. Po násilném překonání drátěného oplocení vnikl na pozemek. Do domu se vloupal po násilném překonání balkónových dveří. Z vnitřních prostor odcizil zabudovanou indukční sklokeramickou varnou desku a kondenzační kotel, z něhož nejdříve vypustil osmdesát litrů vody, čímž poškodil podlahu. Celková škoda byla vyčíslena na více než sto šest tisíc korun.

 

Třebíčská policie varuje před pachateli vloupání do rozestavěných domů, kterých v poslední době přibývá. Je důležité dům nejdříve zabezpečit než do něj začnete zabudovávat a stěhovat drahé spotřebiče. Zabezpečte si své domy především certifikovanými mechanickými zábrannými prostředky. Věnujte pozornost zejména vstupním dveřím, oknům, verandám. Pro vyšší standard ochrany využijte elektronickou ochranu, případně připojení objektu na pult centralizované ochrany. Objekt mějte správně pojištěný nejen proti krádeži, ale i proti požáru. 

 

Policie pátrá po neznámém řidiči

Třebíčská dopravní policie žádá občany o pomoc při pátrání po neznámém řidiči, který v ranních hodinách dne 10. listopadu poškodil světelné signalizační zařízení železničního přejezdu v blízkosti obce Vesce. Z dosavadního prověřování vyplývá, že se řidič s nezjištěným nákladním vozidlem na přejezdu otáčel a zachytil o signalizační zařízení, které poškodil a vyřadil z provozu. Z místa dopravní nehody ujel. Zařízení bylo mimo provoz nejméně pět hodin. Celková škoda byla vyčíslena na deset tisíc korun.

Případné informace vedoucí k dopadení neznámého řidiče můžete podat na nejbližší oddělení policie nebo přímo na linku 158.

Marcela Lavická

Aktualizováno Pátek, 19 Listopad 2010 07:57