Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Komentáře Tiskový mluvčí jako uklízečka
Tiskový mluvčí jako uklízečka PDF Tisk Email
Pátek, 03 Prosinec 2010 10:52

Město Třebíč angažuje nového tiskového mluvčího. Nebude jím nikdo jiný než bývalý mluvčí Ivan Přibík. Bude mít na starosti organizování znovuzavedeních tiskových konferencí a styk s veřejností. „Myslím, že město tento post potřebuje. Nyní hledáme možnost jak zřídit místo redaktora, když je minulá rada zrušila,“ říká starosta Pavel Heřman.

Celá věc má však podstatnou vadu na kráse. Deklarovaná otevřenost a transparentnost vzala v tomto případě za své. Nebylo vyhlášeno výběrové řízení. Novinářům se však dostalo kuriózní odpovědi. „Pan Přibík nastoupí jako neúřednický pracovník a tedy nemusíme konkurs vyhlašovat,“ unisono sdělil starosta Heřmani jeho první zástupce Pavel Pacal. V praxi to znamená, že bude zařazen do stejné skupiny zaměstnanců jako jsou údržbáři nebo uklízečky.

V každém případě je výběr Ivana Přibíka krok správným směrem. Přinejmenším z hlediska občanů a města. Jeden z přítomných novinářů si však neodpustil svůj názor. „Ivana lituji. Nebude to mít ve vztahu s touto koalicí jednoduché“.

František Ryneš

Aktualizováno Úterý, 21 Prosinec 2010 16:15