Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Třebíč vyrovnala stav série na 2:2
Třebíč vyrovnala stav série na 2:2 PDF Tisk Email
Čtvrtek, 14 Březen 2013 10:05

Opět, jako už po kolikáté, se ukázalo, že papírové předpoklady před zápasy jsou k ničemu. Ve čtvrtfinále play off první ligy se předpovídalo, že nejvyrovnanější sérií bude Třebíč – Kadaň. Třebíčští borci „přejeli“ Kadaň ve čtyřech zápasech a naopak jasná série Olomouc – Hradec, se hrála na šest zápasů. V semifinále je to naopak. Třebíč měla jasně prohrát s Boleslaví a vyrovnaná měla být série Olomouc – Ústí nad Labem. V Ústí včera série skončila, když Olomoučtí se jako první kvalifikovali do baráže o extraligu a porazili jednoznačně druhého horkého favorita 4:0 na zápasy. Třebíčští hokejisté včera sérii vyrovnali na 2:2. Minimálně ještě jednou se Horáci domácím fanouškům představí na vlastním ledě. Mužstvo, které trenér Pokorný postavil z mladých hráčů, trápí favorita, mísí zkušenost a vyzrálost mnoha hráčů.

 

Včerejší čtvrtý zápas této série opět potvrdil, že i vůlí a bojovností lze dosáhnout výsledku. Sportovně můžeme přiznat, že hráči Bruslařského klubu jsou hokejovější. Třebíč má na svojí straně bojovnost, dravost mládí a vynikajícího Čiliaka v bráně.

Právě Čiliak je mužem číslo jedna v tomto play-off. Pokud by se udělovala cena pro nejužitečnějšího hráče play-off, určitě by si ji zasloužil. Pro domácí zápasy platí ještě jedno plus. A to podpora diváků. I trenéři hostů vysekli poklonu třebíčskému publiku. Podle nich hráli oba zápasy proti šesti hráčům.

Středeční zápas začal dobře pro domácí, když už cca za 20 vteřin hry byl vyloučen Mikulík. Pak následovala další přesilovka domácích Horáků a hosté se nemohli dostat do hry. To se jim prakticky nepodařilo za celou první třetinu, i když nějaké menší šance měli. Stejně jako domácí, ale bez zápisu do statistik.

To se změnilo ve druhé třetině, kdy ve čtvrté minutě Dolníček přivedl diváky do extáze, 1:0. Boleslav potom ještě přidala a točila s domácími hráči. A také hosté svůj tlak zúročili. Vyrovnával ihned po vyhraném buly Výborného obránce Němeček. Domácí byli stále pod tlakem, což bylo způsobeno i oslabeními a střídačkou na vzdálenější straně plochy. Čiliak ale mužstvo podržel a do třetí třetiny se šlo za vyrovnaného stavu.

Ve třetí třetině měli šance na zvrat domácí hokejisté i hosté. Utkání bylo opravdu vyrovnané a půl minuty před koncem neproměnil únik Vondráček. Šlo se do prodloužení.

Druhý zápas ve dvou dnech se podepsal na silách domácích hrdinů a nutno říci, že v prodloužení byli jednoznačnými pány na ledě Bruslaři. Minutu před koncem vzal do svých rukou spravedlnost rozhodčí. V extralize i v zámoří se říká, že poslední minuty se vylučuje jen za smrt. Rozhodčí v poslední minutě prodloužení postupně vyloučili dva (!) třebíčské hokejisty. 7 vteřin před koncem Davida Dolníčka, který bývá pravidelným exekutorem nájezdů.  Domácí silou vůle stav ubránili a v nájezdech byli úspěšní Přibyl a Čuřík.

Hra se přesouvá v sobotu do Boleslavi, v pondělí se bude hrát opět v Třebíči. Ať už série skončí jakkoli, můžeme už nyní hovořit o nejúspěšnější sezóně za posledních 20 let. Přijďte v pondělí v hojném počtu povzbudit domácí bílé hvězdy!

Jan Zeman