Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Sobotní drama pro Třebíč
Sobotní drama pro Třebíč PDF Tisk Email
Pondělí, 07 Leden 2013 11:08

Nervy diváků jako špagáty! Tak se dá jednoduše zhodnotit sobotní utkání Horácké Slavie proti soupeři ze Šumperka. Rozdíl 23 bodů v tabulce nebyl znát. Třebíč byla favoritem a chtěla opět bodovat za tři body. Proti Drakům ze Šumperku jsou ale vždy souboje vyrovnané. Jednou se zatím radovali šumperkští a jednou Třebíčští. Pokaždé na ledě soupeře. V sobotu se konečně radoval domácí celek, Třebíč vyhrála 3:1.

Utkání začalo opatrně, šance na obou stranách s přehledem likvidovali brankáři. Až ve třinácté minutě uklidnil diváky v přesilovce Kaut. V dalším boji opět dominovali brankáři.

Do druhé třetiny šli domácí hokejisté připraveni zvýšit stav. Ovšem šumperkský Štůrala si zřejmě vzpomněl na tréninky v dresu Třebíče, které kdysi také absolvoval. Domácí marně tlačili a stříleli až do 32. minuty, kdy se v přesilovce prosadil David Dolníček. Horáci dál tlačili, snažili se utkání rozhodnout třetím zásahem. Paradoxně ovšem z ojedinělé šance snížili Draci. Před odchodem do kabin se trefil Hlinka.

 

Ve třetí třetině vycítili hosté šanci na vyrovnání. Nebyli už tak zatlačení jako ve druhé třetině a měli spoustu šancí. Ty bravurně pochytal Čiliak. Stejně jako Štůrala v dresu Šumperku, byli oba gólmani ozdobou zápasu. Nakonec po nervy drásajícím závěru v power-play pečetil do prázdné brány Jan Káňa.

V dresu domácích bylo trošku cítit, že chybí zkušení borci. Na ledě se neobjevilo trio Nahodil, Dočekal a Burian. Všichni se chystali na extraligová střetnutí. Vilda Burian si po zkušenostech v minulých sezónách z Budějovic oblékl dres Komety Brno a hrál v jednom útoku s Martinem Dočekalem. Střídavý start je domluven do konce sezóny. Z Brna byl naopak zpečetěn střídavý start Vojty Němce, který už nějaký zápas v dresu Třebíče odehrál. Třebíč zakončí třetí čtvrtinu celé soutěže ve středu na ledě Benátek. Poslední porci zápasů začíná v sobotu Horácká Slavie na ledě Kadaně, se kterou se tahá o čtvrtou příčku v tabulce. Právě sobotní výhra Třebíče pomohla bodově přeskočit Kadaň na čtvrtou příčku. V pondělí 14. ledna doma přivítá v derby Jihlavskou Duklu.

Jan Zeman