Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Horácká Slavia začala vítězně!
Horácká Slavia začala vítězně! PDF Tisk Email
Čtvrtek, 13 Září 2012 08:20

Na rozdíl od loňské sezóny, kdy Třebíč prohrála prvních pět utkání, letos začala vítězně. V úvodním zápase porazili hráči Horácké Slavie nepříjemnou Kadaň 2:1. Mužstvo se v kostře nezměnilo a to hraje určitě velkou roli.

Minulou oporu v brance, Šimona Hrubce, skvěle nahradil Marek Čiliak. Tento slovenský brankář by se mohl opět stát hlavní oporou týmu Slavie. Už jako dorostence si ho ze Zvolena vytáhli do Komety skauti Brna. Odchytal i reprezentační mistrovství světa 18 i 20letých v dresu Slovenska. Po skončení v juniorském dresu Komety přešel do týmu Orange 20, tedy výběru dvacetiletých reprezentantů Slovenska, hrajících Slovenskou extraligu. Další jeho kroky vedly do nitranského klubu. Odtud se vrátil do českých, resp. moravských mužstev. Chytal za Salith Šumperk i za znojemské Orly v mezinárodní EBEL. Včera byl hlavním strůjcem vítězství. Pochytal 36 střel soupeře, včetně několika nájezdů.

 

Hosté z Kadaně začali bez respektu a už v sedmé minutě vedli zásluhou Charouska. Hostující brankář Hanuljak (kmenový hráč Chomutova) v první třetině dokázal podržet Kadaňské. Ve druhé třetině nastoupila jiná Třebíč a už ve třetí minutě vyrovnal Kaut. Za deset minut hrála Třebíč přesilovku a ne příliš povedená střela navrátilce Maleny skončila za zády Hanuljaka. Poslední třetina začala mírnou převahou domácích, kteří toužili rozhodnout, ale ke konci již jen silou vůle bránili náskok. To se podařila a tak svěřenci trenéra Pokorného slavili vítězství.

Již tuto sobotu čeká borce Horácké Slavie první letošní derby s Duklou Jihlava. Na Horáckém stadiónu v Jihlavě utkání začíná v 17:30. Přijeďte povzbudit naše hokejisty!

Jan Zeman

Aktualizováno Čtvrtek, 13 Září 2012 08:25