Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Při tradičním Koláči pro hospic letos můžete přispět na auto pro lékaře a hospicové sestry
Při tradičním Koláči pro hospic letos můžete přispět na auto pro lékaře a hospicové sestry PDF Tisk Email
Čtvrtek, 29 Září 2022 00:00

Ve středu 5. října 2022 se uskuteční už tradiční podzimní sbírková akce Koláč pro hospic.

Proto potkáte v ulicích nebo u úřadů v Třebíči, ale i v Moravských Budějovicích, v Náměšti nad Oslavou či v Jemnici dobrovolníky s košíky koláčů. Nabídnou vám je jako sladkou odměnu za váš příspěvek do kasičky Domácího hospice sv. Zdislavy Třebíč. Ten totiž potřebuje zakoupit nový automobil pro lékaře, zdravotní sestry i sociální pracovnice, aby mohli zajíždět do domácností těžce nemocných lidí po celém Třebíčsku.

„V této složité době protkané válkou, pandemií i přírodními katastrofami je stále méně peněz pro sociální a zdravotní služby. Nejisté financování nás nutí obracet se o pomoc k veřejnosti a poprosit ji o příspěvek třeba na koupi bezpečného automobilu pro náš zdravotnický tým,“ vysvětluje Mgr. Petr Jašek, ředitel Oblastní charity Třebíč. Domácí hospic sv. Zdislavy Třebíč pečuje o pacienty 24 hodin denně po 7 dní v týdnu. Nabízí profesionální tým lékařů, zdravotních sester, pečovatelek, psychologa i specialistu na spirituální podporu, ale také široký výběr kompenzačních pomůcek. Slouží všem věkovým kategoriím, od dětí po dospělé a seniory, aby i s vážnou nemocí mohli žít doma.

„Hospicové služby bohužel nejsou plně hrazeny z veřejných rozpočtů, a proto pokud se rozhodnete přispět na jejich provoz, ať už částkou do kasičky, za kterou dostanete sladký koláč, nebo do konce října posláním daru na bankovní účet 246641158/0600 pod variabilním symbolem 623, budeme vám velmi vděční,“ dodává Ing. Rostislav Lavička, vedoucí Domácího hospice sv. Zdislavy.


Oblastní charita Třebíč se do Koláče pro hospic zapojuje společně s ostatními oblastními Charitami v rámci Diecézní charity Brno, a to v třebíčském okrese. Vloni se jí při této akci v pokladničkách a přes on-line dary podařilo shromáždit krásných 180 222 Kč. Letos bude k dispozici 4000 koláčků.


Pavlína Juráňová