Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Oblastní charita Třebíč slaví 30 let! Oslavte to s námi!
Oblastní charita Třebíč slaví 30 let! Oslavte to s námi! PDF Tisk Email
Úterý, 06 Září 2022 07:20

Oblastní charita Třebíč byla ustanovena brněnským biskupem Vojtěchem Cikrlem 1. 9. 1992 jako organizační jednotka Diecézní charity Brno, která působí převážně na území okresu Třebíč. Jejím posláním je poskytovat sociální, zdravotní a humanitární služby lidem v nepříznivé životní situaci. Nabízí také služby podporující fungování rodiny a služby prevence rizikového chování. Vychází z křesťanských hodnot a usiluje o zachování důstojnosti člověka.

První službou v roce 1992 byl Azylový dům pro muže Třebíč. Dnes má Oblastní charita Třebíč na 25 služeb, zaměstnává přibližně 250 pracovníků a ročně poslouží asi 5 000 lidí. V jejím čele stojí od počátku až dodnes ředitel Mgr. Petr Jašek, MBA.

Tento měsíc uplynulo 30 let od chvíle, kdy vznikla Oblastní charita Třebíč. Rádi bychom vám při této příležitosti poděkovali za podporu, pomoc a spolupráci během uplynulých let a co nejsrdečněji vás pozvali ke společným setkáním připraveným při příležitosti tohoto výročí.

Farní den u Kostelíčka s Charitou, v neděli 11. 9. 2022 od 14.30 h. – čeká vás povídání o charitních službách, svědectví klientů Charity, nabídka výrobků, putovní výstava, občerstvení, skautské hry pro děti, a mnohé další

Slavnostní mše sv. ve čtvrtek 22. 9. 2022 v 16 h. v kostele sv. Martina v Třebíči

Koncert pro Charitu v sobotu 24. 9. 2022 v 17 h. v kostele na Jejkově v Třebíči – účinkují smíšený pěvecký sbor MUSICA ANIMATA, Malý smyčcový orchestr ZUŠ Třebíč a hosté, chrámové sbor:  dětský sbor KULIFERDA a komorní soubor AMEAchorus

Výroční ples v pátek 21. 10. 2022 od 19 h. v sále budovy Fórum v Třebíči – hraje Caroline Band z Praha

Kromě těchto akcí putuje v průběhu tohoto roku po různých místech okresu výstava, která mapuje stručnou historii Oblastní charity Třebíč, jak v postupně vznikaly její jednotlivé služby a zároveň je i představuje.

Marie Paločková