Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Stopy myšlenek Pavla Tasovského
Stopy myšlenek Pavla Tasovského PDF Tisk Email
Sobota, 09 Duben 2022 00:00

Výstava

 

Poslední výstava Pavla Tasovského se v Galerii Malovaný dům konala v roce 2005 společně s grafikami Emanuela Ranného. Nyní představí na samostatné výstavě kovové objekty a reliéfy z různých období.

Výstavu, která byla plánovaná původně k 60. narozeninám Pavla Tasovského se podaří uskutečnit až v letošním roce.

Pavel Tasovský studoval Školu uměleckých řemesel v Praze, absolvoval v Moravském muzeu v Brně odborný kurz muzejních konzervátorů – specializace kov a dřevo, dále navštěvoval Mistrovskou školu uměleckých řemesel v Praze. Po absolvování školy pracoval v kovářské dílně Uměleckých řemesel v Brně.

V roce 1989 zakládá kovářskou dílnu v Náměšti nad Oslavou a začíná se zabývat volnou tvorbou. Od roku 1992 začíná samostatně vystavovat.

Již 19 let pořádá společně s kastelánem zámku Markem Bušem výstavu SETKÁNÍ v zámku, zámeckém parku a Galerii 12. V roce 2010 dostal pozvání na konferenci kovářů do Kalifornie a v roce 2011 byl pozván jako člen odborné komise do italského města STIA, kde hodnotil vystavená kovářská díla. Působil jako lektor kovářské školy v Bruselu - Škola pro zachování řemesla (hlavním iniciátorem této školy je královská rodina). V roce 2018 dostává pozvání do Richmondu ve Virgínii jako demonstrátor kovářského umění z Evropy.

Vernisáž výstavy se bude konat ve středu 13. 4. 2022 v 17 hod. Úvodní slovo – Jan Dočekal, kulturní program – TRANZAN.

Výstava bude přístupná do 12. 6. 2022 denně kromě pondělí 10-12, 13-16 hod.

 

Jitka Fischerová