Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Zápisy do základních a mateřských škol
Zápisy do základních a mateřských škol PDF Tisk Email
Středa, 23 Březen 2022 00:00

Zápis do prvních ročníků ZŠ pro školní rok 2022/2023 se uskuteční ve dnech 8. a 9. dubna 2022 a zápisu by se měly zúčastnit děti, které dovršily nebo dovrší do 31. srpna 2022 věku šesti let a dosud do základní školy nechodí.

Také v letošním roce je připravena elektronická podpora k usnadnění prvotní fáze procesu zápisu dětí do prvních ročníků základních škol. Výhodou online systému je, že zákonný zástupce přihlásí dítě k zápisu bez nutnosti vybranou základní školu v této fázi osobně navštívit. Školám online způsob zjednoduší proces zpracování výsledků zápisu.

Rodiče si prostřednictvím webových stránek města Třebíče v sekci Elektronické služby nebo na stránkách vybrané základní školy jednoduchým způsobem vyplní a vygenerují přihlášku k zápisu dítěte do první třídy, kterou následně doručí řediteli vybrané (spádové) školy.

 

V případě, že rodiče nemají přístup k internetu, mohou se o pomoc s vyplněním přihlášky obrátit přímo na vybranou základní školu nebo na pracovnice odboru školství a kultury na MěÚ Třebíč.

Řádný zápis dětí do mateřských a základních škol, pro školní rok 2022/2023, se nevztahuje na cizince s dočasnou ochranou v ČR. Pro tyto děti (cizince s dočasnou ochranou v ČR) bude další zápis v době od 1. června do 15. července 2022. Bližší informace najdete na webových stránkách jednotlivých škol.

Irini Martakidisová

Aktualizováno Úterý, 22 Březen 2022 08:11