Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Dukovany a Temelín převádějí návštěvníky dočasně na internet
Dukovany a Temelín převádějí návštěvníky dočasně na internet PDF Tisk Email
Pondělí, 10 Leden 2022 11:06

Infocentra společnosti ČEZ přesunují zájemce o návštěvu energetických provozů do virtuálního prostředí.

V důsledku posílení ochranných opatření proti koronaviru dočasně přerušují od pondělí standardní provoz a posilují program „Virtuálně v elektrárně“, tedy komentované virtuální prohlídky a přednášky prostřednictvím internetu.

 

„Jsme si vědomi toho, že naše elektrárny jsou součástí kritické infrastruktury České republiky. Proto jsme, tak jako v minulosti, s předstihem přijali řadu ochranných opatření, od zákazu návštěv, omezení služebních cest, až po maximální podporu očkování a testování,“ doplňuje ředitel Útvaru ochrana Skupiny ČEZ Daniel Rous.

Kromě dočasného uzavření infocenter a zákazu návštěv platí ve všech provozech ČEZ i řada dalších ochranných opatření. Firma také nabízí zaměstnancům a dodavatelům očkování ve vlastních centrech v důležitých elektrárnách. Programem virtuálních prohlídek jaderných elektráren a obnovitelných zdrojů už prošlo téměř 55 tisíc návštěvníků. Prostřednictvím interaktivních prohlídek a výkladu pomáhají mimo jiné s výukou fyziky a dalších předmětů na základních a středních školách. Od pondělí půjde dočasně o jedinou možnost, jak klíčové české energetické zdroje navštívit.

Školy i veřejnost se mohou na tyto prohlídky zdarma registrovat prostřednictvím stránky www.virtualnevelektrarne.cz.

Jiří Bezděk