Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Podzimní Sbírka potravin
Podzimní Sbírka potravin PDF Tisk Email
Úterý, 16 Listopad 2021 08:33

V sobotu 20. 11. 2021 se uskuteční podzimní kolo Sbírky potravin, kterou pořádá Česká federace potravinových bank. Sbírka potravin je dnem solidarity, při kterém může každý pomoci tím nejjednodušším způsobem, darem trvanlivých potravin a drogerie.

Oblastní charita Třebíč tentokrát dostala k její realizaci přiděleno stanoviště v prodejně BILLA Jihlava, Havlíčkova ulice 13. Pracovníci zde budou přijímat darované zboží od 8–18 hod. a poznáte je podle zelených zástěr s logem Sbírky.

Jak bude sbírka probíhat?

U vchodu do prodejny si na stolcích charitních pracovníků zákazníci mohou vyzvednout letáček s doporučením, které zboží nejvíce potřebujeme. Rádi poradíme a odpovíme na dotazy. Kdo se rozhodne do Sbírky přispět, vloží vybrané zboží do svého nákupního košíku, zaplatí je u pokladny, a za pokladnou pak nákup, který chce věnovat, přendá do vozíků označených „Sbírka potravin“, u nichž budou přítomni pracovníci Charity. Prosíme pouze o TRVANLIVÉ potraviny, které je možno déle skladovat. Co konkrétně nakoupit:

· konzervy – masové, paštiky, olejovky

· instantní polévky

· dětské výživy, krupička, sušené mléko a instantní kaše…

· těstoviny, rýže (nejlépe ve varných sáčcích), luštěniny

· trvanlivé mléko

· kečup

· olej

· dětské pleny…

· hygienické potřeby (mýdla, šampony, zubní pasty, kartáčky, mycí a čistící prostředky, SAVO, toaletní papír...)

Komu naše sbírka pomůže?

Především rodinám a matkám s dětmi v tísni, lidem bez domova z azylových domů v Třebíči, osobám v akutní nouzi, s nimiž se setkávají pracovníci Charitní záchranné sítě.

„Poslední dobou dochází k velkému zdražování, a tak přibývá lidí, kteří se ocitají v těžké situaci. Jsou to matky samoživitelky, ale i otcové-samoživitelé, rodiny s dětmi, lidé, kteří přišli o práci, svou živnost, domov… Zaznamenáváme stálý nárůst lidí, kteří nás vyhledávají a obracejí se na nás v akutní nouzi o pomoc. Snažíme se jim pomáhat řešit jejich situaci, poskytnout jim oporu a materiální pomoc,“ říká koordinátor Sbírky potravin třebíčské Charity Michal Saidl a dodává: „Budeme rádi za všechny darované věci. U nás vždy najdou využití.“

Michal Saidl