Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Miroslav Donutil je čestným občanem města
Miroslav Donutil je čestným občanem města PDF Tisk Email
Pátek, 12 Listopad 2021 07:50

Ve středu 10. listopadu převzal z rukou starosty města Pavla Pacala klíč od pomyslných bran města herec, moderátor a bavič Miroslav Donutil. Ocenění převzal po odehrání titulní role v divadelním představení Smrt obchodního cestujícího, v třebíčském divadle Pasáž.

"Děkuji, jsem nesmírně poctěn. Ode dneška čestný občan města, Miroslav Donutil," připsal herec ke slavnostnímu zápisu do pamětní knihy, kterou město vede od roku 1945 a přidal se tak k osobnostem Edvarda Beneše, Václava Havla, Mons. Vojtěcha Cikrleho, velvyslanců a zahraničních návštěv. Miroslav Donutil je šestačtyřicátým čestným občanem Třebíče. Titul město uděluje od roku 1875.

Starosta Třebíče Pavel Pacal ve svém proslovu zmínil v krátkosti Donutilův profesní životopis.

"V roce 2016 obdržel Cenu města Třebíče. Nyní, o pět let později, jsem poctěn, že mu mohu předat klíč od pomyslných bran našeho města a udělit mu titul Čestný občan města Třebíče, který si za svůj celoživotní herecký výkon a pozitivní propagaci města více než zaslouží. Třebíč, svoje rodné město, zmiňuje Miroslav Donutil velmi často, mluví o ní moc hezky a je zřejmé, že má naše město opravdu rád. A já mu přeji mnoho dalších nezapomenutelných rolí, štěstí a fůru zdraví," popřál herci na závěr starosta.

Irini Martakidisová