Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Dukovanské infocentrum prázdninovým hitem
Dukovanské infocentrum prázdninovým hitem PDF Tisk Email
Středa, 08 Září 2021 00:00

Za bezemisní energií dorazilo více než 13 tisíc návštěvníků

• Mezi infocentry ČEZ bodovaly tradičně přečerpávací Dlouhé stráně a jaderné Dukovany s Temelínem.

• Od začátku roku, kdy byly elektrárny ČEZ otevřeny pouze virtuálně, navštívilo svět energetiky už přes 150 tisíc lidí.

 

Znovuotevřené Infocentrum Jaderné elektrárny Dukovany bodovalo v prázdninovém programu návštěvníků regionu. Do infocenter Jaderné elektrárny Dukovany a Přečerpávací vodní elektrárny Dalešice zavítalo 15 tisíc návštěvníků. Celkem elektrárny ČEZ přilákaly 93 952 zájemců. V návštěvnosti vedly bezemisní jaderné a vodní zdroje.

Infocentra Jaderné elektrárny Dukovany a Přečerpávací vodní elektrárny Dalešice se po covidové pauze, kdy nabízela pouze virtuální prohlídky, na začátku letních prázdnin opět otevřela veřejnosti. Dezinfekce rukou u vstupu do infocentra, nasazené roušky, dodržování rozestupů a respektování pokynů průvodce. To byl a stále je společný jmenovatel prohlídek všech infocenter ČEZ. Za dodržování přísných hygienických opatření se tu opět mohli zájemci z řad veřejnosti zábavnou formou dozvědět vše o čisté bezemisní energetice. Rodiny s dětmi, příměstské tábory a další zájmové skupiny navíc lákala velká letní soutěž pro všechny malé energetiky. Ti si tak neodnesli nejen nové zážitky a znalosti, ale i originální dárky, kterých se rozdalo celkem přes 12 tisíc.

„Už před prázdninami nám lidé volali, že k nám chtějí o prázdninách přijet. Zájem byl po oba měsíce velký, ale z důvodu omezených kapacit se bylo nutné na prohlídky předem přihlásit. I tak se k nám přijelo podívat několik návštěvníků ze zahraničí.,“ říká Roman Havlín, ředitel JE Dukovany.

Pro malé návštěvníky připravili energetici kampaň zaměřenou na zelenou energii, kdy si po prohlídce infocentra a správně vyplněném kvízu mohli odnést krásné ceny. Největší zájem byl o plyšového Watíka s Joulinkou.

Mezi nejnavštěvovanější prázdninové akce patřil den otevřených dveří a páteční mimořádné exkurze, během kterých se návštěvníci podívali přímo do areálu elektrárny.

Už na druhou polovinu září a začátek října energetici připravují oblíbené noční prohlídky.

Rekordní návštěvnický zápis zatím drží rok 2019, kdy do infocenter Dukovany a Dalešice zavítalo přes 52 tisíc návštěvníků.

Jiří Bezděk