Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy V Třebíči do školních lavic usedlo 372 prvňáčků
V Třebíči do školních lavic usedlo 372 prvňáčků PDF Tisk Email
Neděle, 05 Září 2021 00:00

Do prvních tříd v Třebíči pro školní rok 2021/2022 dnes nastoupilo 372 dětí, pro 113 ze zapsaných dětí vyřídili rodiče odklad školní docházky. Město všem prvňáčkům připravilo batohy s lahví na pití, boxem na svačinu, vybarvovací zástěrou na výtvarnou výchovu, omalovánkami a pexesem s motivy z Třebíče a dalšími dárečky.

V základní škole Bartuškova přivítal malé studenty starosta města Pavel Pacal: „Přeji vám, aby vás škola bavila a abyste se stejně jako dnes usmívali i v deváté třídě. Vašim rodičům přeji pevné nervy a trpělivost, paním učitelkám pak pilné žáky.“ Starosta si také prohlédl nově vybavené učebny přírodních věd na druhém stupni základní školy, s novými notebooky pro žáky, osvětlenými vitrínami s vystavenými zvířaty, přírodninami a dalšími učebními pomůckami. Místostarosta Miloš Hrůza přivítal žáčky v základní škole Benešova: „Končí vám bezstarostné období v mateřské školce, tady ve škole už budete mít více povinností a učení a já vám přeji, aby vás škola bavila, abyste do ní chodili rádi a abyste si našli nové kamarády.“

„Dětem přeji, aby se jim ve škole líbilo, rodičům i paním učitelkám přeji pevné nervy. A hlavně vám všem přeji, abyste mohli celý školní rok chodit do školy, aby zase nebyla nutná distanční výuka,“ popřál prvňáčkům v základní škole Kpt. Jaroše místostarosta Vladimír Malý.

Irini Martakidisová