Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Na občankách bude zavřeno
Na občankách bude zavřeno PDF Tisk Email
Neděle, 04 Červenec 2021 07:30

Odstávka na oddělení občanských průkazů

Z důvodu aktualizace a změn v aplikačním programu pro výrobu občanských průkazů dojde ve dnech od 30. července do 1. srpna 2021 k odstávce tohoto systému.

Městský úřad v Třebíči, odbor správních činností tímto informuje občany, že posledním dnem pro podání žádosti o občanský průkaz nebo cestovní pas bude středa 28. července 2021. V období 29. a 30. července již nebude možné elektronickou žádost podat. V případě nutnosti bude možnost  vydat občanský průkaz bez strojově čitelných údajů s dobou platnosti 1 měsíc. Občan bude mít následně povinnost výměny tohoto občanského průkazu za běžný občanský průkaz, a to do 45 dnů ode dne skončení jeho platnosti. V pátek  30. července 2021 do 1. srpna 2021 nebude možné ani převzetí již vyhotovených dokladů.

Provoz bude následně obnoven v pondělí 2. srpna 2021, kdy bude zahájena výroba nových občanských průkazů s biometrickými údaji.

Upozorňujeme, že stávající vydané občanské průkazy zůstávají nadále v platnosti po dobu v nich uvedenou.

Pokud se vás týká výměna dokladů, neváhejte si je včas vyměnit.

/Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2019/1157 ze dne 20. června 2019 o posílení zabezpečení průkazů totožnosti občanů Unie a povolení k pobytu vydávaných občanům Unie a jejich rodinným příslušníkům, kteří vykonávají své právo volného pohybu./

Irini Martakidisová