Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Třebíč přispěje jižní Moravě milionem
Třebíč přispěje jižní Moravě milionem PDF Tisk Email
Úterý, 29 Červen 2021 13:27

 

Vedení města v pondělí rozhodlo, že daruje jeden milion korun některé z tornádem zasažených obcí na jižní Moravě. Které konkrétní obci Třebíč přispěje, rozhodne město na základě doporučení krizového štábu Jihomoravského kraje.

„Je to obrovská, nečekaná tragédie a musíme těm lidem alespoň nějak pomoci. Z Třebíče odjeli pomáhat na jižní Moravu hned v pátek čtyři profesionální hasiči, o víkendu pak dalších šest. S těmi největšími škodami, tedy zmařenými životy, pomoci nedokážeme. Můžeme ale všichni našim v podstatě sousedům pomoci alespoň finančně,“ uvedl starosta Třebíče Pavel Pacal.

Město Třebíč nebude zřizovat samostatný účet pro veřejnou sbírku, protože možností kam přispět je hodně. „Vyzývám lidi, aby přispívali na účty, které zveřejňuje Jihomoravský kraj, Charita nebo postižené obce. Aby se jejich pomoc dostala tam, kde je nyní nejvíce potřeba,“ doplnil Pavel Pacal.

Přispívat je možné například přímo na transparentní účet Jihomoravského kraje, na účet Diecézní charity Brno, na transparentní účet města Hodonín nebo transparentní účet města Břeclav.

Pokud chcete nabídnout dobrovolnickou pomoc, Jihomoravský kraj zřídil krizovou linku 800 129 921, nebo kontaktní e-mail:  Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript . Linka je v provozu nepřetržitě, o víkendu od 8.00 do 22.00.

Irini Martakidisová