Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Třebíčské památky v létě oživí kostýmované prohlídky a bohatý program
Třebíčské památky v létě oživí kostýmované prohlídky a bohatý program PDF Tisk Email
Sobota, 26 Červen 2021 07:48

 

Pokud se v létě vydáte do Třebíče můžete se těšit na průvodce v kostýmech a na víkendové programy v zahradě za bazilikou sv. Prokopa a před Zadní synagogou v židovské čtvrti.

Na bazilice se přenesete do časů středověku. „Románsko-gotickou stavbou ze 13. století vás provedou dámy ve šlechtickém nebo poddanském oděvu, benediktinský mnich a také žebrák. V Zadní synagoze vás přivítají průvodkyně a průvodci oblečení do židovského oděvu“, prozrazuje Lenka Vlachová z informačního centra u baziliky. Prostor u obou památek obohatí v letních měsících víkendové programy. „Na zahradě za bazilikou uvidíte šermířské souboje, dobové tance, ukázky dravců a historického sokolnictví nebo střelbu z luků a kuší. Zadní synagoga hostí klezmerové skupiny, hudební nebo taneční vystoupení. Návštěvníci se mohou těšit také na vystoupení Základní umělecké školy Třebíč u obou památek“, zve na bohatý program Lenka Vlachová.

Průvodci v kostýmech přivítají první návštěvníky v sobotu 26. června. Ve stejný den začíná doprovodný program u Zadní synagogy. U baziliky sv. Prokopa se můžete těšit na program o den později, v neděli 27. června.  Víkendové programy jsou zdarma.

Václav Prchal