Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Pomoc pro Jižní Moravu
Pomoc pro Jižní Moravu PDF Tisk Email
Neděle, 27 Červen 2021 00:00

Tragedie téměř apokalyptických rozměrů, která zasáhla včera Jižní Moravu, tedy naše sousedy, se hluboce dotkla nás všech. Aktuálně není moc možností, jak pomoci. Do všech postižených oblastí, hlavně na Břeclavsku a Hodonínsku, je prozatím zakázáno jezdit.

„Desítky hasičských aut jsem viděl ráno na dálnici D1, jak míří na Jižní Moravu. Jsme s Jihomoravským krajem ve spojení a jsme za město připraveni finančně pomoci postiženým oblastem. Jsem přesvědčen, že mluvím za všechny Třebíčany,“ uvedl starosta Pavel Pacal.

Prozatím je možné podpořit obyvatele postižených oblastí finančně, pomocí oficiální sbírky, kterou k této tragédii zveřejnil i hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich. Je to účet Diecézní charity Brno, číslo účtu: 4211325188/6800, variabilní symbol 2002.

Během příštího týdne budeme mít více informací, co je v postižených oblastech potřeba a budeme moci přispět i materiálně (voda, deky, oblečení, potraviny atd.).

 

Pokud chcete nabídnout pomoc obcím, zasažených tornádem, Jihomoravský kraj zřídil krizovou linku 800 129 921, nebo kontaktní e-mail: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript . Linka je v provozu nepřetržitě, o víkendu od 8.00 do 22.00.

Finančně je možné pomoci také na číslo speciálního transparentního účtu města Hodonín: 123-3116270217 / 0100.

Zdravá města také zveřejňují kontakty pro materiální a dobrovolnickou pomoc:

https://www.dataplan.info/cz/hodonin

https://www.dataplan.info/cz/breclav

I lidé ve skupinách na Facebooku organizují hromadnou pomoc. Nabízejí ubytování, oblečení, deky, hračky nebo dobrovolnickou práci. Je možné sledovat tyto skupiny: Břeclaváci, Pomoc Hodonínsku a Břeclavsku a Dobrovolnická pomoc po břeclavském tornádu.

Irini Martakidisová

Aktualizováno Sobota, 26 Červen 2021 07:52