Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Trať M. Budějovice - Jemnice nekončí
Trať M. Budějovice - Jemnice nekončí PDF Tisk Email
Čtvrtek, 14 Říjen 2010 06:02

Kraj Vysočina by rád předešel spekulacím, se kterými jsou v současné předvolební době konfrontováni občané regionu. Kraj Vysočina v rámci svého připravovaného rozpočtu na rok 2011 zatím nepočítá s omezením základní dopravní obslužnosti v rámci celého regionu. V případě již avizovaného případného zrušení železniční trati Moravské Budějovice - Jemnice je připraven vlakové spojen nahradit nutným počtem nových autobusových spojů.

 

Kraj Vysočina realizuje celou řadu úsporných opatření, zatím se však vyhýbal škrtům podpory základní dopravní obslužnosti kraje.

 "Faktem je, že z hlediska provozu jsou téměř všechny železniční tratě a většina autobusových spojů ztrátové. Po komunálních volbách a ustálení chodu na radnicích nás proto čeká celá řada aktuálních jednání o účelnosti a efektivnosti některých linek veřejné dopravy," upozorňuje náměstek hejtmana pro oblast dopravy Libor Joukl s tím, že najít kompromis ve financování ztrát ve veřejné dopravě a efektivnější sestavování jízdních řádů jsou kroky, kterým se kraj v budoucnu nevyhne.

Celkem příspěvek kraje na ztráty v základní dopravní obslužnosti je 545 287 000 Kč.

 

Jitka Svatošová

Aktualizováno Úterý, 26 Říjen 2010 06:48