Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Muzeum nás baví
Muzeum nás baví PDF Tisk Email
Středa, 12 Květen 2021 07:32

HURÁ, DVEŘE MUZEA SE OTEVÍRAJÍ!

Jsme rádi, že po delší době můžeme oznámit znovuotevření našeho Muzea Vysočiny Třebíč. Možná si vzpomenete, že v loňském roce jsme otevírali ve stejný den jako v roce letošním. Na třebíčském zámku nás můžete navštívit od 11. května 2021 v běžné provozní době (úterý až neděle 9–12, 13–17 hodin), samozřejmě za dodržení současných hygienických opatření. Na co se můžete těšit?

Chystáme se otevřít všechny čtyři stále expozice. V expozici Valdštejnové na Třebíči nebudou probíhat komentované prohlídky, nicméně si ji budete moci prohlédnout s tištěným průvodcem v režimu jako ostatní expozice.

Blíží se Mezinárodní den muzeí. Pojďte ho s námi oslavit v úterý 18. května 2021. Vstup do expozic a výstav je v tento den zdarma.

Dále otevíráme výstavu Když slunéčko zemi políbilo (pocta národopisci Vratislavu Bělíkovi). Potrvá do 13. června 2021, kdy proběhne slavnostní ukončení v podobě komentované prohlídky a setkání s Dobromilou Vlčkovou a Pavlou Porubskou (dcerou a vnučkou Vratislava Bělíka). K výstavě chystáme doprovodný program v podobě výtvarných dílen (každý čtvrtek do 17 hodin), dětské vernisáže (úterý 1. června od 16 hodin), tradičního programu pro rodiny s dětmi Do muzea za tradicí (neděle 6. června v 15 hodin).

Navštívit můžete také Centrum tradiční lidové kultury na ul. Cyrilometodějské, kde si budete moci prohlédnout panelovou výstavu Centra tradiční lidové kultury příhraničních regionů, která bude zpřístupněna od 18. května do 30. června 2021 vždy v úterý až pátek v 10-12, 13-17 hodin. Vstupné na tuto výstavu je zdarma.

Muzeum řemesel Moravské Budějovice je z důvodu přípravy nových expozic v letošní sezóně uzavřeno.

Muzeum Jemnice bude pro návštěvníky otevřeno od června 2021.

Pro aktuální informace sledujte web muzea www.muzeumtr.cz a fb stránky muzea.

Eva Novotná