Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Jarní Sbírka potravin se blíží
Jarní Sbírka potravin se blíží PDF Tisk Email
Pátek, 23 Duben 2021 08:17

 

Již brzy, v sobotu 24. 4. 2021, bude opět možno přispět do tradiční Sbírky potravin, kterou pořádá Česká federace potravinových bank. Oblastní charita Třebíč se do ní také zapojí a její stanoviště najdete v hypermarketu TESCO Jihlava na Brněnské ulici 74. Pracovníci v zelených zástěrách s logem Sbírky zde budou přijímat darované zboží od 8–18 hod.

Jak darování uskutečnit?

U vchodu do prodejny si na stolcích charitních pracovníků zákazníci mohou vyzvednout letáček s doporučením, které zboží nejvíce potřebujeme. Rádi poradíme a odpovíme na dotazy. Kdo se rozhodne do Sbírky přispět, vloží vybrané zboží do svého nákupního košíku, zaplatí u pokladny, a poté dar předá do vozíků označených „Sbírka potravin“, se kterými budou pracovníci Charity za pokladnami. Vzhledem k potřebě delšího skladování prosíme pouze o TRVANLIVÉ potraviny.

Co nakoupit:

· konzervy – masové, paštiky, olejovky

· instantní polévky

· dětské výživy, krupička, sušené mléko a instantní kaše…

· luštěniny, rýže - nejlépe ve varných sáčcích, těstoviny

· trvanlivé mléko

· kečup

· olej

· dětské pleny…

· hygienické potřeby (mýdla, šampony, zubní pasty, kartáčky, mycí a čistící prostředky, SAVO, toaletní papír...)

Komu naše sbírka pomůže?

Především rodinám a matkám s dětmi v tísni, lidem bez domova z azylových domů v Třebíči, osobám v akutní nouzi, s nimiž se setkávají pracovníci Charitní záchranné sítě.

Zásoby z podzimní Sbírky potravin valem ubývají. Lidé v nouzi přicházejí skoro denně a registrujeme další, co se dostávají do obtížné životní situace v důsledku ztráty zaměstnání, finančních příjmů, bydlení, zdraví… a potřebují akutní pomoc. Pro tyto osoby odebíráme během roku potraviny a hygienické potřeby z Potravinové banky Vysočiny. Svými dary nám však vypomohli i jednotliví lidé, také farnosti a firma Fränkische uspořádáním mimořádné sbírky. Velmi si toho vážíme. Věříme, že při jarní sbírce k nám lidé budou opět štědří a my budeme moci i nadále pokračovat v pomoci lidem v nouzi, říká koordinátor Sbírky potravin třebíčské Charity Michal Saidl a dodává: „Budeme rádi za každý dar.“

Michal Saidl