Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Jaromíra Hanáčková znovu odchází
Jaromíra Hanáčková znovu odchází PDF Tisk Email
Úterý, 20 Duben 2021 07:25

Rada Města Třebíče vypisuje výběrové řízení na pozici ředitel/ředitelka Městského kulturního střediska.

Městské kulturní středisko Třebíč - MKS Třebíč - se zabývá organizací kulturních a sportovních akcí, koncertů a divadelních představení. Má ve správě třebíčské kino a kongresové centrum Pasáž, kde se konají plesy a festivaly.  MKS zajišťuje pořady pro děti i třeba představení židovské kultury. Sídlí v Národním domě na Karlově náměstí. Kromě toho obhospodařuje galerie, informační centra, penzion a další.

Dosavadní ředitelkou je Bc. Jaromíra Hanáčková (Pro Třebíč), která byla na kandidátce starosty Pavla Pacala (Pro Třebíč, dříve ODS), nemá odpovídající vzdělání v oblasti kultury. Podle informací, které se podařily našemu serveru zjistit, odchází Hanáčková do důchodu.

Není to poprvé, co má Hanáčková post ředitelky třebíčské kultury opustit. Hanáčkovou kdysi odvolalo "mastnovské" vedení radnice poté, co na harddisku počítače své podřízené Hany Štěpničkové (ODS, evidována ve svazcích StB) objevila mailovou korespondenci, ze které bylo jasně patrné, že si na účet města vede svoji soukromou cestovní agenturu.

Za Štěpničkovou se postavil tehdejší místostarosta Stanislav Mastný (ODS) a Hanáčková musela odejít. Uchytila se jako vedoucí kultury v Moravských Budějovicích. Stará rada pak ředitelkou paradoxně jmenovala právě Štěpničkovou.

Hanáčková se znovu vrátila po komunálních volbách v roce 2010. Její jmenování však podle našich informací ani tehdy v radě neproběhlo hladce. Podle našeho zdroje to mělo být proti srsti tehdejšímu radnímu Martinu Svobodovi (Kapucín-VV). Na námitku, že radní nemůže být ředitelkou příspěvkovky „svého“ města však odpověděla ředitelka Odboru dozoru a kontroly veřejné správy ministerstva vnitra, že neuvolněný člen rady může ředitelský post zastávat.

Zdá se, že i tentokrát okolo odchodu Jaromíry Hanáčkové panují podivné okolnosti. Budeme se případem zabývat a čtenáře informovat.

František Ryneš

Aktualizováno Úterý, 20 Duben 2021 16:58