Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Rada města utratila u Outulného další milión
Rada města utratila u Outulného další milión PDF Tisk Email
Pondělí, 11 Říjen 2010 13:30

Utrácení stávajících představitelů města Třebíče nabírá na otáčkách. Poté, co již schválila uzavřít dodatky k několika smlouvám o dílo na navýšení cen investičních akcí v řádů miliónů, pokračovala dnes na mimořádném zasedání ve stejném duchu. Z městské kasy se na základě návrhů přednesených Milošem Maškem „vypařil“ další téměř milión korun. Tentokráte se jedná o smlouvu o dílo na regeneraci sportoviště Horka-Domky a o revitalizaci veřejných prostranství sídliště Horka-Domky v Třebíč. V prvním případě si zhotovitel - firma Outulný - přijde na dalších 333.382 korun, ve druhém případě tentýž zhotovitel dokonce na 583.638 korun.

Tento postup kritizuje zejména opoziční zastupitel Jaromír Barák. „ Je to nehorázné, na posledním jednání zastupitelstva jsem na nebezpečí zneužití rozšířených pravomocí rady upozorňoval. Nyní došlo na má slova. Pokusy o vytunelování rozpočtu pokračují“.
Je nebezpečí, že rada města bude i nadále pokračovat v utrácení a v uzavírání (pro město)nevýhodných smluv. Opozice zvažuje i právní kroky, aby toto nebezpečí omezila na minimum. 


František Ryneš

Aktualizováno Středa, 03 Listopad 2010 06:57