Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy V dubnu začnou v Třebíči dopravní omezení
V dubnu začnou v Třebíči dopravní omezení PDF Tisk Email
Čtvrtek, 01 Duben 2021 07:34

Odbor dopravy a komunálních služeb informuje občany o uzavírkách a dopravních omezeních.

V dubnu bude po celý měsíc uzavřena část chodníku v Dukelské ulici, dopravní omezení čekají řidiče v ulicích Pražská a Sucheniova, Táborská i Marie Majerové.

Uzavírka chodníku a dopravní omezení v ulici Dukelské

V termínu od 1. do 30. dubna letošního roku bude kvůli provádění výkopových prací na přípojce nízkého napětí uzavřena část chodníku v Dukelské ulici. Zároveň dojde k dopravnímu omezení v úseku stavby. Silnice zůstane průjezdná jedním jízdním pruhem.

Oprava povrchu silnice v ulicích Pražské a Sucheniově

Od 7. do 30. dubna 2021 bude stát prostřednictvím Ředitelství silnic a dálnic opravovat povrch vozovky v ulicích Pražská a Sucheniova, vždy v rozsahu maximálně jednoho jízdního pruhu. Úsek uzavírky bude v délce jednoho kilometru.

Doprava ve směru z Třebíče do Jihlavy bude vedena volným jízdním pruhem. Objížďka ve směru od Jihlavy do Třebíče pro auta do 7,5 tuny a autobusy bude vedena po místních silnicích ulicemi Seifertova, Řípovská, Koželužská a Libušiným údolím zpět na ulici Sucheniovu. Auta s hmotností nad 7,5 tuny budou uzavřený úsek obousměrně objíždět přes Předín, Kasárna, Želetavu, Římov a Stařeč.

Kvůli zajištění dopravní obslužnosti městskou dopravou bude po dobu prací odparkovaná ulice Alšova.

Rekonstrukce vodovodu a kanalizace v Táborské ulici

Od 19. dubna do 1. října letošního roku bude ve třech etapách uzavřen úsek ulice Táborské, kvůli kompletní rekonstrukci vodovodu a kanalizace společností Vodovody a Kanalizace. Současně budou v uvedeném úseku rekonstruovány chodníky, veřejné osvětlení a silnice. Rekonstruovaný úsek je od křižovatky s ulicemi Nová a Josefa Suka (u COOPu) po okružní křižovatku ulic M. Majerové a Budíkovická. Objížďka povede ulicemi Táborská, Míčova, Rafaelova, Sportovní, Bráfova, 9. května a U Kuchyňky.

Plošná oprava silnice v ulici Marie Majerové

V sobotu 24. dubna začne frézování povrchu silnice v ulici Jelínkova a Marie Majerové, v úseku od křižovatky s ulicí Náhorní po kruhový objezd v křižovatce ulic Táborská a Budíkovická. Frézování proběhne za provozu ve dvou dnech. Pokládka finálního povrchu je v plánu v případě příznivého počasí o víkendu 15. a 16. května, za plné uzavírky. Řidiči budou moci objíždět uzavřený úsek ulicemi Táborská, Míčova a Velkomeziříčská. V mezidobí budou probíhat za provozu pomocné stavební práce.

V termínu plné uzavírky (15. – 16. 5. 2021) nebudou moci řidiči z ulic Jar. Haška, I. Olbrachta, Fr. Hrubína a Na Svahu z lokality vyjet. Prosíme proto řidiče, pokud budou muset vyjíždět, aby před uzavírkou zaparkovali jinde.

Irini Martakidisová