Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Kontroly pohybu osob
Kontroly pohybu osob PDF Tisk Email
Neděle, 07 Březen 2021 00:00

Policisté na Vysočině kontrolují aktuálně platná opatření, která se týkají volného pohybu osob mezi okresy již od čtvrteční půlnoci.

Na 24 hodin máme k dispozici ve službě 350 policistů, které od zítřka posílí  pro účel výkonu kontrol celkem zhruba 200 vojáků Armády České republiky a Celní správy České republiky. Tito kolegové budou sloužit ve společných hlídkách s našimi policisty. V Kraji Vysočina máme vytipováno několik desítek stanovišť, kde budou policisté kontrolovat dodržování opatření. Zejména u dálnice D1 a na všech  hlavních silničních tazích budeme mít  stálá stanoviště. Jde zejména o  místa, kde se nacházejí hranice mezi okresy, případně hranice mezi kraji. Policisté mají k dispozici vytištěné také některé formuláře, které jsou schopni na místě poskytnout občanům v případě, kdyby je neměli v danou chvíli k dispozici, aby si je mohli na místě vyplnit. Současně s kontrolami volného pohybu osob mezi okresy kontrolujeme také dodržování všech dalších platných krizových a mimořádných opatření – nošení respirátorů, uzavřené provozovny.

V rámci dnešních kontrol jsme se zatím nesetkali s žádnými zásadními problémy. Chtěli bychom proto touto cestou poděkovat veřejnosti za to, že nastavená pravidla volného pohybu osob respektují a nesnaží se je obcházet.

Dana Čírtková