Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy NEDÁME SE! TVOŘÍME DÁL!
NEDÁME SE! TVOŘÍME DÁL! PDF Tisk Email
Sobota, 06 Březen 2021 07:47

 

Nová tvorba 16 členů Spolku výtvarných umělců Vysočiny

Nedáme se! Tvoříme dál! je název výstavy Spolku výtvarných umělců Vysočiny, která probíhá v Muzeu Vysočiny Třebíč, resp. momentálně za okny muzea. Výstava započala 8. února a bude pokračovat do 14. března 2021. Každý týden představujeme tři až čtyři umělce. Proč tento počet? Jednoduché. Ze zámeckého nádvoří lze do konírny, výstavního prostoru, nahlédnout třemi okny. A právě v každém okně je prostor pro díla jednoho z umělců.

Spolek výtvarných umělců Vysočiny si v roce 2020 připomněl 30. výročí svého vzniku. Za třicet let své činnosti uspořádal nespočet výstav a jiných kulturních akcí nejenom v Kraji Vysočina, ale i v jiných místech České republiky, dokonce i v zahraničí - v Nizozemí a na Slovensku. V současné chvíli má spolek 24 členů a snaží se prezentovat a propagovat výtvarné umění a vysočinské výtvarné umělce tvořící v různých oblastech - v oblasti grafiky, malířství, designu, umělecké fotografie, sochařství, ale i uměleckého kovářství.

Vždy v pondělí dopoledne probíhá výměna vystavených děl. Tento týden představujeme autory Evu Milichovskou, Josefa Prodělala a Pavla Tomana.

Eva Milichovská, scénografka, malířka, kreslířka, působila mimo jiné v Horáckém divadle v Jihlavě. Na svém kontě má 229 realizovaných scénických návrhů a dalších 40 pro ochotnické i a jiné jeviště.

Josef Prodělal, fotograf, grafik, působící na Třebíčsku, autor mnoha výstav domácích i zahraničních. Jeho dílo je zastoupeno ve sbírkách Muzea Vysočiny Třebíč.

Pavel Toman, sochař, ztvárňující témata jako je vznik života, nekonečnost prostoru,.., ale také působení přírodních živlů či emocí jako je vášeň a trýzeň.

Plán na další týdny:

8.–14. března

Paul Ewert, Lubomír Kerndl, Ladislav Kukla, Alice Waisserová

Umění za oknem je lepší než umění v počítačovém okně! Přijďte se podívat.

Vzhledem k možným změnám prezentace výstavy sledujte prosím web nebo fb muzea.

Nasvíceno máme každý den od 9 do 20 hodin. Více na www.muzeumtr.cz

Eva Novotná