Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Ochranné pomůcky dostanou potřební
Ochranné pomůcky dostanou potřební PDF Tisk Email
Čtvrtek, 04 Březen 2021 12:54

Potravinové banky v republice poskytují ohroženým a deprivovaným skupinám ochranné jednorázové roušky. Třebíč dlouhodobě spolupracuje s potravinovou bankou Vysočiny v Ledči nad Sázavou, která aktuálně městu poskytla 18 tisíc jednorázových roušek. Dlouhodobá spolupráce s potravinovou bankou zajišťuje potravinovou i materiální pomoc pro osoby v nouzi i sociálně slabým rodinám s dětmi na Třebíčsku.

„Jednorázové roušky jsme rozdělili sociálním pracovníkům, úřadu práce - žadatelům o sociální dávky, domovům pro seniory a charitativním organizacím. Lidé, kteří jsou v sociální nouzi, mohou o roušky požádat buď sociální pracovníky Městského úřadu v Třebíči, nebo poskytovatele sociálních služeb, Úřad práce, oddělení hmotné nouze, nebo ve Středisku sociální pomoci,“ popsal využití daru od potravinové banky místostarosta města Miloš Hrůza, který má v gesci mimo jiné právě sociální věci. Pomáhají i jednotlivci

Začátkem tohoto týdne přinesl pan Nguyen Anh Tu z vietnamské komunity v Třebíči na radnici 500 respirátorů třídy FFP2, také pro charitativní účely.

„Vietnamská komunita v našem městě je velmi aktivní, od začátku pandemie se snaží zapojit a pomáhat všem obyvatelům. Také za tento dar chci jménem města velmi poděkovat. Darované respirátory poputují do domovů se zvláštním určením (tedy bývalých domů s pečovatelskou službou), pro využití uživatelům těchto domovů,“ uvedl starosta města Pavel Pacal.

Irini Martakidisová