Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Lidé ve vánoční sbírce darovali přes padesát tisíc
Lidé ve vánoční sbírce darovali přes padesát tisíc PDF Tisk Email
Úterý, 12 Leden 2021 13:45

Ve čtvrtek 7. ledna skončila Vánoční veřejná sbírka a zaměstnanci městského úřadu spočítali, jaký je její výtěžek. Lidé v Třebíči na dobročinné účely darovali částku, přesahující 50 tisíc korun.

Sbírka běžela od 1. prosince loňského roku do 7. ledna letošního roku. Lidé mohli přispívat do schránky pod vánočním stromem na Martinském náměstí, nebo posílat peníze přímo na speciální bankovní účet.

Peníze na dobrou věc věnovali také členové zastupitelstva města, kteří přispěli částkou 15.450 korun. Společně se podařilo shromáždit částku 53.423 korun. „Od 90. let, kdy se vánoční sbírka v Třebíči pořádá, je to druhá nejvyšší částka. Nejvíce, a to téměř 65 tisíc korun, se vybralo v loňském roce. Peníze jdou vždy na dobročinné účely,“ uvedl místostarosta Miloš Hrůza.

Výtěžek sbírky poputuje Barevnému světu

Lidé tentokrát přispívali Dennímu centru Barevný svět, o.p.s., Třebíč, na pomoc při zkvalitnění a rozvoji poskytovaných služeb. Konkrétně na nákup nového vybavení pro připravovanou chráněnou dílnu v Třebíči a vybavení terapeutických dílen sociálních služeb Denního centra.

Irini Martakidisová