Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Senátor Jonáš podpořil hasiče
Senátor Jonáš podpořil hasiče PDF Tisk Email
Neděle, 03 Říjen 2010 20:18

Ve čtvrtek 30. září 2010 navštívil senátor Vítězslav Jonáš 34. ročník hasičské soutěže v požárním sportu O pohár Vysočiny 2010, která se tentokrát konala v areálu stanice profesionálních hasičů ve Žďáře nad Sázavou. Na programu senátorovy návštěvy bylo i jednání s plk. Ing. Josefem Rybou, ředitelem HZS kraje Vysočina, na téma připravovaná restrukturalizace a nařízených úsporných opatření v rámci celé České republiky, kdy je v rámci  škrtů na Ministerstvu vnitra řešen i návrh na snížení počtu profesionálních hasičských záchranných stanic.

Na Třebíčsku se jedná o možnost zrušení hasičských stanic v Jemnici a Hrotovicích. Senátor Jonáš převzal iniciativu k jejich zachování  a proto ve čtvrtek společně se starosty dotčených obcí Miloslavem Nevěčným z Jemnice a Antonínem Mlynářem z Hrotovic jednal s ředitelem Rybou o konkrétních připravovaných krocích. Ředitel přítomné i senátora ujistil, že zrušení jakýchkoli stanic, tedy i těch třebíčských, by bylo krajní a velmi nešťastné řešení. A to i v rámci Integrovaného záchranného systému kraje Vysočina.

 

Senátor Jonáš přislíbil projednání této záležitosti s hejtmanem kraje Vysočina Jiřím Běhounkem, s generálním ředitelem HZS ČR Miroslavem Štěpánem a poté přímo s ministrem vnitra Radkem Johnem. O průběhu jednání budeme dále informovat.

Samotná hasičská soutěž O pohár Vysočiny 2010 dopadla pro třebíčské účastníky výtečně. Družstvo profesionálních hasičů z Třebíče si ze Žďáru nad Sázavou odvezlo jubilejní dvacáté vítězství. Soutěžní družstva mezi sebou soupeřila v disciplínách běhu na 100m s překážkami,  výstupu do4. podlaží cvičné věže a v královské disciplíně požárního sportu – v požárním útoku. V letošním roce se soutěže zúčastnilo sedm družstev profesionálních hasičů z kraje Vysočina, z kraje Jihočeského a Pardubického.

Tereza Hanáčková

Aktualizováno Pátek, 15 Říjen 2010 06:44